logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Masterclass bij OBS de Schelf'
04dec

Masterclass bij OBS de Schelf

Masterclass voor leerlingen van OBS de Schelf in ’s Gravendeel gaat in januari 2019 weer van start.

15 en 22 januari: De Reis naar de Maan

De Maan is en blijft populair. Ook al is alweer 47 jaar geleden dat we voor het laatst op de Maan zijn geweest. Maar, er worden een hoop plannen gemaakt om weer terug te keren naar de Maan.

Laten we de Maan eens van nabij bekijken. Hoe is de Maan van dichtbij en waar komen de vele kraters vandaan? Heb je ooit het gezicht op de Maan herkend en hoelang doe je erover om naar de Maan te reizen met verschillende vervoersmiddelen? Heb je wel eens van rillen en lavatunnels gehoord en een grote vraag, waar komt de Maan vandaan?

We starten met een interactieve lezing ondersteund door filmmateriaal gemaakt in het NASA Kennedy Space Center (Florida) waar Curiosityworld afgelopen zomer naar heen is gereisd. De tweede week gaan we o.a. aan de slag met klei en lavasteentjes. De Maan wordt zo echt mogelijk nagemaakt.

29 januari: Griezels en Mysteries… De Maan komt weer terug!

We gaan wetenschappelijk griezelen en onderzoeken enkele mysteries op aarde, in de zee en in de ruimte. Wat is waar en wat is niet waar.

Diep in de zee zwemmen allerlei vreemde wezens rond. Sommigen geven licht, andere dieren hebben een grotere bek dan hun lijf. In het diepe meer van Schotland gaan we op zoek naar een plesiosaurus, bestaat hij echt of is hij nep?

Na een bezoek gebracht te hebben aan Altlantis maken we op aarde een reis langs de mythes rondom spoken, heksen en geesten. Waar komen de verhalen vandaan en waarom is Stonehenge zo’n mysterieuze plek?

We verlaten, tot slot de aarde en stijgen op naar de ruimte. Hoe zat het ook alweer met het Gezicht van Mars, wat is een Zwart Gat en bestaat er leven op andere planeten?

Kortom, we gaan een spannende reis maken langs interessante plekken met een serieuze knipoog naar de wetenschap. Workshop aansluitend.Deel dit bericht met je vrienden!