logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wonen, woningen: de nood is hoog!'
14nov 2018

Wonen, woningen: de nood is hoog!

De HoekscheWaardse SeniorenPartij wil snel aan de slag met de bouw van veel woningen, wel in of tegen de dorpen om het mooie Hoeksche Waardse landschap te ontzien.

In de komende jaren tot 2030 mogen we 3.000 woningen realiseren op ons eiland. Daarna kan er bij bewezen noodzaak nóg een claim worden ingediend voor 1.000 nieuwe woningen.

Er moeten dringend meer betaalbare sociale huur- en koopwoningen worden gebouwd voor starters en jongeren, met een goede spreiding over het eiland. Het is absoluut onwenselijk dat jongeren door gebrek aan voldoende en passende woonfaciliteiten wegtrekken uit de Hoeksche Waard.

Maar ook voor ouderen in een (deels) afbetaalde woning dienen alternatieven te komen om de doorstroming te bevorderen. Voor deze groep is het wenselijk dat er voldoende appartementen gebouwd worden, waarvan een deel met een gevarieerd zorgaanbod naar wens. Vooral omdat ouderen langer thuis moeten blijven wonen zullen er steeds meer zorgvragen ontstaan.

Daarom is de Hoeksche Waardse Senioren Partij voor het bouwen van meer levensloopbestendige seniorenwoningen en appartementen met flexibele zorgmogelijkheden. Wij willen woon- en zorgvormen bevorderen waarbij ouderen, met de inzet van moderne ICT-middelen (domotica), op waardige wijze langer zelfstandig kunnen wonen.

Een groep die ook onvoldoende aandacht heeft gekregen is het snelgroeiende aantal alleenwoners. Dit betreft zowel jongeren als anderen die vanwege allerlei oorzaken alleen (willen of moeten) wonen. Het merendeel van deze groep wil meestal geen complete eengezinswoning maar een passend en niet te duur appartement. Ook hier bouwen op maat.



Deel dit bericht met je vrienden!