logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'HWSP gaat voor gratis openbaar vervoer'
07nov

HWSP gaat voor gratis openbaar vervoer

De Hoeksche Waardse Senioren Partij gaat vol voor gratis openbaar vervoer voor alle AOW-gerechtigden en minima in de daluren, aldus Peet van Meel van de HWSP.

Ongeveer 10% van de AOW-gerechtigden in de Hoeksche Waard heeft alleen deze inkomsten, 60% heeft daarbij slechts een klein pensioen. Het zou voor deze categorie prettig zijn als ze eens de bus kunnen nemen binnen dorpen van de Hoeksche Waard of naar Rotterdam, Dordrecht, Ouddorp en Middelharnis. 

Gratis openbaar vervoer is al voorhanden in Rotterdam, Dordrecht en Barendrecht. Waarom zouden wij in de nieuwe gemeente Hoeksche Waard dit niet kunnen bieden aan onze ouderen? In Goeree-Overflakkee is tevens geen gratis openbaar vervoer en evenals in de Hoeksche Waard is Connexxion de vervoerder. Een mooie aangelegenheid dit gezamenlijk op te pakken.

Een enorme zorg in de Hoeksche Waard is de eenzaamheid onder een grote groep mensen: ongeveer 30 tot 40% voelt zich geregeld eenzaam. Boven de 75 jaar loopt dit percentage zelfs op, maar de kosten om er regelmatig op uit te trekken met de bus is voor velen helaas niet te betalen.

Gratis openbaar vervoer zal zeker helpen de eenzaamheid te verminderen onder de ouderen, de grondleggers van onze samenleving verdienen dit voordeel!Deel dit bericht met je vrienden!