logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boomfeestdag in Strijen voor één keer in oktober'
01nov 2018

Boomfeestdag in Strijen voor één keer in oktober

Strijen was van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten in dit alweer bijna afgelopen decennium altijd de meest trouwe deelnemer aan de Nationale Boomfeestdag. Het was dus even 'wennen' dat men in maart dit jaar verstek liet gaan, omdat er nog geen geschikte locatie beschikbaar was. Maar op de laatste dag van oktober 2018 werd dit weer keurig 'ingehaald'.

Na een toespraak van wethouder Wilko van Tilborg, die de leerlingen van de Obs De Meerwaarde er op wees dat bomen niet alleen mooi zijn ter verfraaiing van het landschap of een tuin, maar ook belangrijk zijn voor andere zaken, zoals luchtkwaliteit ging men aan de slag.

Ter hoogte van de Lambertusstraat werden in de ochtend van de 31ste oktober zo'n 40 jonge bomen aangeplant door 34 leerlingen van De Meerwaarde. De wethouder stak zelf ook nog de handen uit de mouwen bij de aanplant van de allereerste boom.

Het merendeel van de 40 bomen, die bij Lambertusstraat de grond in zijn gegaan zijn iepen. (Uiteraard een soort die resistent is tegen de iepziekte.) De overige bomen zijn sierperen.

Na afloop van de werkzaamheden was er nog iets te drinken, een appel en een presentje voor de kinderen in de vorm van een vogelhuisje.Deel dit bericht met je vrienden!