logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politieke spelletjes'
23okt 2018

Politieke spelletjes

Vanaf zaterdag 27 oktober 2018 gaat AD Hoeksche Waard vier zaterdagen achtereen – op locatie – met politici spelletjes spellen. Inderdaad, we gaan letterlijk Politieke Spelletjes doen. Aanleiding is natuurlijk de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 november.

Iedereen kent de verkiezingsdebatten aan tafel, achter spreekgestoeltes of in een halve kring in een zaaltje. Het leek ons niet zinvol meer van hetzelfde te doen. Maar we willen wel heel graag de kandidaat-raadsleden dichter bij de Hoeksche Waardse kiezer brengen en de kiezer die gewoon kan binnenlopen om erbij te zijn, dichterbij brengen wat onze lokale politici denken en doen. Is het dan niet aardig die dames en heren mogelijk aanstaande volksvertegenwoordigers ook op een wat andere manier te leren kennen?

,,We gaan de dames en heren politici uit hun comfortzone  halen”, zegt Tjerk van der Ende. Hij is de presentator van Politieke Spelletjes. In die hoedanigheid laat hij de deelnemers van alle dertien partijen op een andere manier omgaan met hun verkiezingsprogramma’s. Wat weten ze? Hoe goed kennen zij de Hoeksche Waard eigenlijk? En hoe goed weten ze waar hun partij voor staat als het gaat om… vul maar een thema in. Zijn ze een beetje sportief? Spraakzaam? Adrem? Met Politieke Spelletjes leer je al die mensen, die ons zo graag willen vertegenwoordigen in de gemeenteraad, zo nog net iets anders kennen. Wat straks misschien de doorslag kan geven juist op iemand of een partij te stemmen. Of juist niet natuurlijk…

Tjerk van der Ende en Cock Rijneveen, coördinator van AD Hoeksche Waard en projectleider van de AD Kieswijzer die aanstaande zaterdag live gaat, zijn de bedenkers van deze eens wat andere manier om met de verkiezingen om te gaan. Publiek is zeer welkom op elk van de vier locaties, hoeft zich niet aan te melden maar kan gewoon langs of binnenlopen. De aftrap is aanstaande zaterdagmiddag 27 oktober in Piershil (aanvang 14.00 uur) in  MFA De Wurf aan de Voorstraat 33 . Daarna volgen Numansdorp (3 november), Oud-Beijerland (10 november) en Heinenoord, waar op 17 november in Museum Hoeksche Waard het slotspektakel van Politieke Spelletjes wordt gehouden.Deel dit bericht met je vrienden!