logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Informatiemiddag over SocialSofa op het Rembrandtplein'
10okt 2018

Informatiemiddag over SocialSofa op het Rembrandtplein

De herinrichting van het gebied Rembrandt is alweer in zijn laatste fase. Om dit heugelijke feit te vieren heeft de gemeente Oud-Beijerland bewoners, gebruikers en partijen in de omgeving van woon-zorgcomplex Rembrandt een SocialSofa aangeboden.

Aan de realisatie van deze bijzondere bank kunnen deze betrokkenen een creatieve bijdrage leveren. Het is de bedoeling dat men met elkaar deze bank gaat 'invullen'. Het resultaat moet dan een prachtige en unieke zitbank worden voor op het Rembrandtplein.

Als de SociaSofa eenmaal gereed is moet het ook een plek worden op het plein waar mensen even een praatje met elkaar kunnen maken en elkaar zodoende wat beter leren kennen. Maar eerst moet straks de SocialSofa op een creatieve manier worden 'aangekleed'. De SocialSofa is op dit moment nog een koude en kille bank en daar moet de komende tijd dus verandering in gaan komen.

Voor het uiterlijk van deze unieke bank mogen de bewoners van Rembrandt, maar ook gebruikers een ontwerp maken. Een selectie van deze ontwerpen zal worden omgezet in verschillende mozaïekstukjes, die men gezamenlijk op de bank gaat plakken. (Dit alles zal uiteraard worden gedaan met hulp en onder begeleiding van een professionele organisatie.)

De eerste stap in het realiseren van de bank is de ontwerpfase. HW Wonen en Zorgwaard roepen alle bewoners, gebruikers en partijen in het gebied op een eigen ontwerp voor de SocialSofa te maken. Sinds donderdag 27 september 2018 liggen in Zorggebouw Rembrandt, bij de gastvrouw, schematische tekeningen op A3 formaat waarop u uw ontwerp kunt intekenen. U kunt uw tekening uiterlijk tot 28 oktober 2018 inleveren bij de gastvrouw in Zorggebouw Rembrandt of bij Bas van der Plank (Coördinator Welzijn Zorgwaard).

Informatiemiddag

Ontbreekt het nog aan inspiratie? Dan kan men de talloze voorbeelden bekijken van eerdere SocialSofa-projecten op www.socialsofa.nl of via www.youtube.com voor diverse filmpjes over SocialSofa’s.

Nadat alle ontwerpen zijn verzameld, worden deze opgehangen in het Zorggebouw Rembrandt. Iedereen zal dan in de gelegenheid zijn om een voorkeur uit te spreken voor een ontwerp. De ontwerpen die de meeste stemmen krijgen, worden door de organisatie SocialSofa op de betonnen bank gezet en omgezet in mozaïekstukjes, die men in de wintermaanden op de sofa gaat plakken. En dat plakken is, ook onder begeleiding een hele klus, waar tientallen uren in zullen gaan zitten. Meteen een mooie gelegenheid voor iedereen om elkaar beter te leren kennen.

Om alles nog eens in detail uit te leggen organiseren HW Wonen en Zorgwaard een gezellige middag op zaterdag 13 oktober in de ruimte Marten & Oopjen, achter het restaurant van Rijn in Rembrandt. Samen met de mensen van SocialSofa zal alles nog eens op een rijtje worden gezet.

Iedereen is van harte welkom, ook mensen die geen ontwerp inleveren maar b.v. willen helpen met het plakken. De middag start om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Verhinderd op zaterdag 13 oktober en toch graag meer willen weten over de SocialSofa? Kijk op www.socialsofa.nl. U kunt ook contact opnemen met Bas van der Plank via; welzijn@zorg-waard.nl of 0786763400.



Deel dit bericht met je vrienden!