logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bedenkingen HWSP bij nieuw gemeentehuis'
08okt

Bedenkingen HWSP bij nieuw gemeentehuis

De Hoeksche Waardse Senioren Partij heeft ernstige bedenkingen over het bouwen van een nieuw gemeentehuis, wat waarschijnlijk wordt gerealiseerd aan de A29 en pas klaar zal zijn over vijf jaar. Maar wat ook nog weleens één of twee jaar kan uitlopen.

De partij vraagt zich af waarom er nieuw gebouwd moet worden als je al een gemeentehuis hebt staan in Binnenmaas. Dit is niet groot genoeg, maar achter het gemeentehuis ligt genoeg grond en volgens HWSP ook nog eigendom van de gemeente. Een stuk aanbouwen, extra parkeerplaatsen realiseren (daar profiteert de naastgelegen voetbalvereniging ook nog van in het weekend) en het gemeentehuis biedt voldoende ruimte. Deze realisatie zou zelfs binnen een paar jaar kunnen. Dit betekent een besparing van miljoenen, die we goed kunnen besteden aan de leefbaarheid van onze 14 dorpen en diverse buurtschappen.

Bestuurlijk wil men in de Hoeksche Waard een tijdelijke oplossing: portacabins plaatsen achter het gemeentehuis in Binnenmaas. Helaas kan dit niet, de grond is daar niet geschikt voor dus daar moet een oplossing voor worden gezocht. Waarschijnlijk moeten diverse heipalen de grond in en dat brengt veel extra kosten met zich mee. De verhuizing van de ambtenaren en de aanpassingen kosten al zo’n twee miljoen.

Echter hebben we nog vier gemeentehuizen over: betrek voorlopig het gemeentehuis van Strijen erbij en maak plannen voor de uitbreiding in Binnenmaas. Dit alles kan waarschijnlijk binnen twee jaar gerealiseerd worden in plaats van de vijf jaar voor complete nieuwbouw én het bespaart enkele miljoenen euro's, aldus HWSP.Deel dit bericht met je vrienden!