logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderboekenweek in de bibliotheek'
05okt 2018

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Kinderboeken vol vrienden staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Vriendschap! De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft lees-, voorlees- en prentenboeken geselecteerd voor kinderen die vrienden willen worden. Bezoek van 3 t/m 14 oktober 2018 de bibliotheek en kom erbij!

Voor kinderen zijn verhalen en voorlezen belangrijk. Zo leren zij veel woorden kennen en vinden ze lezen sneller leuk. Daar hebben ze hun hele schooltijd profijt van. Kinderen die al jong worden voorgelezen doen het namelijk aantoonbaar beter op school. Met vijftien minuten (voor)lezen per dag, kan een kind 1000 nieuwe woorden per jaar leren. Kom naar de Bibliotheek, laat je samen voorlezen en neem voor thuis een paar mooie voorleesboeken mee!

21 groepen 4 en 5 van basisscholen uit de hele Hoeksche Waard komen tijdens de Kinderboekenweek bij ons op bezoek voor het programma 'Boek zoekt vriend'. Kinderen gaan aan de slag met een vriendentest: 'Wat voor soort vriend ben jij?', ze gaan speeddaten met boeken en vinden zo uit welk boek de beste vriendenmaker is.

Kijk voor alle activiteiten en openingstijden op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard:  www.debhw.nl.Deel dit bericht met je vrienden!