logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Boek ‘Ready to Rumble!’ De verovering van een 'koninkrijk''
13sep 2018

Boek ‘Ready to Rumble!’ De verovering van een 'koninkrijk'

'Ready to Rumble!', het vijfde boek van Arie Pieters, over wat ondertussen een familie zwarte kraaien is geworden, is sinds 10 september 2018 verkrijgbaar.

Wat ooit begon met het dagelijks volgen van één zwarte kraai, die de auteur leerde kennen in 2006, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een project dat ook het dagelijkse leven omvat van enkele van de jonge vogels. En toen bleek dat één van de jonge kraaien een territorium wilde pal naast dat van zijn ouders, was dat een uit uitgelezen kans om te zien hoe het jonge kraaien vergaat, die nog geen eigen leefgebied hebben.

Het begon in 2015 met het eerste boek: 'A life in black & white'. Daarin werd het dagelijkse leven beschreven van het kraaienpaar, wat de auteur vanaf begin juni 2015 dagelijks was gaan volgen. Al snel bleek echter dat er zoveel te ontdekken viel, dat één boek absoluut onvoldoende was. Begin dit jaar verscheen alweer het vierde boek: 'Onder vaders vleugels'.

Nu is er dus 'Ready to Rumble!'. Daarin kan de lezer meeleven met een jong kraaienpaar, die nog geen eigen territorium hebben. Eén van de jongen van Clark en Carole, de namen die het ouderpaar in 2014 had gekregen, was namelijk net naast het leefgebied van zijn ouders tegen een partner 'aangelopen'. Of misschien kunnen we in het geval van kraaien beter zeggen 'aangevlogen'. En gaandeweg bleek dat de jongelingen niet van plan waren om verder te trekken, ondanks dat in dat gebied al een ander kraaienpaar hun thuis had. In de praktijk blijkt echter telkens dat jonge paartjes in bijna alle gevallen zo goed als kansloos zijn, als ze het opnemen tegen oudere kraaienparen. Dus het was voor de zoon van Clark en Carole waarschijnlijk een kansloze missie, om buurman te worden van zijn ouders. Of misschien toch niet? Daar kan de lezer in het 124 pagina's tellende boek zelf achter gaan komen.

Unieke kans

De nu bijna 4,5 jaren dat de auteur van 'Ready to Rumble!' dagelijks 'zijn' kraaienfamilie volgt, heeft al een schat aan informatie en gegevens opgeleverd. Maar het bestuderen van een jong paar dat een plekje wil veroveren in de lokale 'kraaienwereld' was iets wat nog niet 'voorbij' was gekomen.

Ja, wel een aantal tevergeefse pogingen van jongere paartjes, die hun leefgebied nog wat wilden uitbreiden ten koste van dat van oudere paren. Maar dat waren momentopnamen. Het zouden tien spannende maanden worden. En nu kan de lezer dan 'meekijken over de schouder' van het jonge kraaienpaar Connor & Cara.

Arie Pieters, woonachtig in 's-Gravendeel, is in het dagelijkse leven o.a. actief als fotograaf, tekstschrijver op het gebied van reclame & promotie en freelance correspondent voor regiokrant Het Kompas. Eerder schreef hij boeken over de monumentale bomen en de natuur in de regio waar hij zelf woont; de Hoeksche Waard. Hij is van jongs af aan altijd al geïnteresseerd geweest in vogels en de natuur in het algemeen. Als o.a. coördinator van de regionale bomenwerkgroep in de Hoeksche Waard, zet hij zich als vrijwilliger ook in het dagelijkse leven in voor de natuur. Met vogels heeft hij altijd een speciale band gehad.

'Ready to Rumble!' (124 pagina's, ISBN: 9789463673969) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Mijnbestseller.nl. Het boek is o.a. te koop bij www.mijnbestseller.nl. Prijs: €13,99.

Vanaf 18 september is het tevens te bestellen via de boekhandel. In 's-Gravendeel uiteraard bij Bruna van der Hoek en ook online via b.v. Boek-plus.nl.Deel dit bericht met je vrienden!