logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een duwtje in de rug nodig bij het gebruiken van smartphone of tablet?'
04sep

Een duwtje in de rug nodig bij het gebruiken van smartphone of tablet?

Je kunt er niet meer om heen in deze moderne tijd: de tablet en de smartphone staan centraal in de wereld. Het lijkt wel of alles tegenwoordig via het internet geregeld wordt. Voor de één is het gesneden koek, een ander hikt er enorm tegenaan en wordt er misschien zelfs zenuwachtig van.

Hoort u tot die laatste groep? Loop dan binnen bij het inloopspreekuur ‘eerste hulp bij internet'  (voorheen tabletcafé) in de Bibliotheek ’s-Gravendeel. Daar kunt u al uw vragen over het gebruik van uw smartphone of tablet stellen aan een mediacoach. Onderaan dit bericht vindt u nadere informatie over de datum, tijd en locatie van het inloopspreekuur, dat georganiseerd wordt door de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Hulp bij ingebruikname apparaat

Bent u nieuw in de wereld van smartphones en tablets? De mediacoach kan u wegwijs maken met het gebruiksklaar maken van uw apparaat én u uitleggen hoe u hem moet bedienen. Natuurlijk wordt er dan ook uitgelegd hoe u verbinding maakt met een draadloze internetverbinding. Dit is cruciaal in het gebruik van het apparaat, want zonder internetverbinding is de functionaliteit van uw smartphone of tablet grofweg gereduceerd tot camera en rekenmachine. En juist op het internet (oftewel online) ligt de wereld aan uw voeten.

Apps installeren en verwijderen

Natuurlijk wilt u allerlei dingen tevoorschijn kunnen toveren op uw smartphone of tablet. Daarvoor zijn programma’s nodig, die men tegenwoordig ‘apps’ (kort voor applicatie) noemt. Van de mediacoach kunt u leren welke apps nuttig zijn en hoe u ze zelf op uw tablet of smartphone kunt zetten door ze te downloaden en te installeren. Uiteraard kan ook uitgelegd worden hoe u zo’n app ook weer kunt verwijderen. Wilt u weten hoe u een foto kunt maken en versturen? Vraag maar raak.

E-books: het nieuwe lezen

Ook het lezen van boeken maakt een modernisering door. Misschien heeft u wel eens naast iemand gezeten met een zogenaamde e-reader, een elektronische versie van een boek (een ‘e-book’). Ook over dit fenomeen kunt u vragen stellen. Hoe werkt het? Kun je e-books ook lenen? De mediacoach weet het antwoord.

Energie vergelijken

Wordt u dankzij alles wat u opsteekt bij inloopspreekuur ‘eerste hulp bij internet’ óók een verstokte gebruiker van de smartphone of tablet? Denk er dan aan dat u hem elke dag zult moeten opladen, want het scherm verbruikt relatief veel stroom. Dit is mede afhankelijk van de instellingen, maar dat is een vraag die u uiteraard tijdens het café kunt stellen. Energie vergelijken is dus niet onverstandig, want misschien kunt u bij een andere energieleverancier wel goedkoper stroom afnemen.

Binnenlopen bij het inloopspreekuur

U kunt gewoon, zonder aanmelding, op donderdag 18 oktober binnenlopen bij het inloopspreekuur ‘eerste hulp bij internet’, dat in de Bibliotheek ’s-Gravendeel (’t Weegje 1G, ’s-Gravendeel) plaatsvindt. Het duurt van 10:00 tot 12:00. Toegang is gratis.

Komt dit moment u niet uit? Klik hier voor een lijst met andere momenten en locaties van inloopspreekuren over hetzelfde thema. Daarnaast vindt u in onze agenda andere activiteiten.Deel dit bericht met je vrienden!