logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zomerse fietsroutes in de omgeving van Hoeksche Waard'
03aug 2018

Zomerse fietsroutes in de omgeving van Hoeksche Waard

De Hoeksche Waard is één van de Zuid-Hollandse eilanden, en is misschien wel het bekendste eiland van deze provincie. Op het eiland heb je een prachtige omgeving om doorheen te fietsen, met als bezienswaardigheden unieke molens. De verschillende dorpen op het eiland hebben leuke terrassen, om eens pauze te houden, en er zijn verschillende oplaadpunten voor elektrische fietsen te vinden.

WWu De Hoeksche Waard (73 km)

Deze prachtige route begint in de buurt van Zinkweg 340, net buiten Oud-Beijerland. Als eerste fiets je naar het oosten en kom je langs de Binnenbedijkte Maas, wat vroeger een vertakking van de Maas was, maar tegenwoordig een meer is. In de Romeinse tijd liep de Maas over deze route. In Maasdam zijn 2 verschillende molens te vinden, eentje welke gebruik is om water weg te pompen, en de andere om graan te vermalen.

Je vervolgt de weg naar het zuiden door Schenkeldijk naar Strijensas, waar je rechtsaf slaat. Je komt nu vlak langs Numansdorp en bij Hitsertse Kade sla je weer af richting het noorden. Je fietst nu door Zuid-Beijerland, helemaal door naar Nieuw-Beijerland, waar je nog een molen kunt bezichtigen.

Vanuit Nieuw-Beijerland fiets je naar het oosten, door Oud-Beijerland heen, en sla je af naar het zuiden zodat je weer op het punt uitkomt waar je bent begonnen met deze fietsroute.

Nieuwe fiets nodig? Kijk eens bij deze herenfietsen of damesfietsen. Voor het afleggen van een fietsroute is een fiets met versnellingen een pré, maar zeker geen vereiste.

Fietsen in de Hoeksche Waard vanuit Oud-Beijerland (50 km)

Dit is een mooie fietsroute door de Hoeksche Waard, en een stuk korter dan de bovenstaande route. Op de route kom je tot wel 3 verschillende molens tegen, welke zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Je fietst weg vanuit het centrum van Oud-Beijerland en fietst via Heinenoord naar naar het oosten. Via kuipersveer fiets je naar Puttershoek, waarvandaan je naar het zuiden gaat en door Maasdam fietst.

Bij Cillaarshoek sla je rechtsaf tot je langs Klaaswaal fietst, vanaf hier fiets je naar Zuid-Beijerland. Via Zuidzijde fiets je nu weer terug naar Oud-Beijerland.

Zwijndrecht Rhoon (67 km)

Deze route gaat slechts voor een deel door de Hoeksche Waard, maar hij is zeker de moeite waard. Je begint in Puttershoek in de Hoeksche Waard, en steekt de Oude Maas over. Je fietst langs de Oude Maas naar Zwijndrecht, en fiets daarna via Walburg, Hendrik-Ido-Ambacht en Rijsoord naar Zwaantje.

Vervolgens fiets je via Zwet naar Lombardijen. Je gaat nu richting Rhoon en kruist de A15, steek net voor Rhoon weer linksaf de Essendijk over, zodat je weer bij de brug komt waar je eerder de Oude Maas over bent gestoken. Onderweg naar de brug kom je nog langs Koedood. Nu fiets je weer langs de Oude Maas (maar aan de andere kant) en fiets je via deze weg terug naar Puttershoek.

Tip: wil je een stukje wandelen en stap je van je fiets af? Zet je fiets dan wel goed op slot. Wist-je-dat verzekeraars bepaalde eisen aan een fietsslot stellen. Voor een fietsverzekering is het belangrijk dat je een ART 2 gekeurd slot gebruikt.Deel dit bericht met je vrienden!