logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Landelijke dag van de duurzaamheid'
20jul 2018

Landelijke dag van de duurzaamheid

De landelijke Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op woensdag 10 oktober 2018. En natuurlijk
doet de Hoeksche Waard hieraan mee.

Met een bijdrage aan de dag van de Duurzaamheid laten we zien dat de Hoeksche Waard ook zijn steentje wil bijdragen aan een toekomstbestendige woonomgeving. Wij hebben niet voor niks de ambitie gesteld om in 2040 energieneutraal te zijn.

Recordpoging dansend energie opwekken

De Dag van de Duurzaamheid laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Er wordt gedanst! Op deze dag wordt er een ‘energieopwekkende dansvloer’ in de Rabobank Haringvliet geplaatst en daar omheen wordt het Duurzaamheidsfestival georganiseerd.

Alle verenigingen, dansscholen, sportclubs, ambtenaren, kinderen, ouderen en ondernemers zijn uitgenodigd deze dag naar de Rabobank in Heinenoord te komen en op de dansvloer energie op te wekken. Dit kan door met elkaar te springen op de dansvloer, maar ook bijvoorbeeld door een dansoptreden of een sportactiviteit uit te voeren. Alles om stappen te maken op de dansvloer, want dat levert energie op!

Uiteindelijk wordt alle gespaarde energie van de dag bij elkaar opgeteld en doet de Hoeksche Waard op die manier een recordpoging. Met als uiteindelijke doel ‘samen zoveel mogelijk energie opwekken’.

Duurzaamheidsfestival

Om de dansvloer heen komen veel verschillende onderwerpen aan bod zoals duurzaam je huis verbouwen, voedselverspilling, energie besparen en/of opwekken, circulaire economie, zuinig vervoer, minder gebruik van plastic, duurzaam eten, en gasloos wonen. Maar ook andere thema’s, zoals bijvoorbeeld sociale duurzaamheid (zo lang mogelijk thuis blijven wonen) zullen aan bod komen.

Save the date en doe mee!

Zet 10 oktober alvast in de agenda. Samen gaan we dansend een energierecord neerzetten! Het hoe en wat volgt later. Maar heb je ideeën, suggesties of aanvullingen voor die dag laat het ons weten.

Contact

Wij doen er alles aan om als Hoeksche Waard klaar te zijn voor onze toekomst. Dit doen we op de ‘Dag van de Duurzaamheid’ door zoveel mogelijk energie op te wekken op onze energieopwekkende dansvloer. Ideeën, meedoen, vragen of juist een bijdrage leveren deze dag? Neem dan contact op met Rieneke van der Waal of Ilse Voogt via info@sohw.org.

Organisatie van ‘De dag van de Duurzaamheid’: Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard, Energieke regio, Energieloket, Rabobank Haringvliet, Hoeksche Waard Duurzaam, omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en provincie Zuid-Holland.

Twitter mee met #dvdd18Deel dit bericht met je vrienden!