logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jubileumtaptoe Showkorps Juliana'
29jun 2018

Jubileumtaptoe Showkorps Juliana

Het 90-jarig jubileum van Showkorps Juliana uit ’s-Gravendeel werd zaterdag 23 juni 2018 groots gevierd middels een taptoe op het voetbalveld in het seuterdorp.

Om 18:30 uur startten alle vijf de korpsen vanuit verschillende locaties voor een stermars richting het sportpark. Het in grote getalen toegestroomde publiek zat om 19:30 uur klaar op de tribune om Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht het spits te zien afbijten van de taptoe.

Showkorps Jong Juliana, het jeugdkorps van het jubilerende korps, was als tweede korps aan de beurt. De show ‘Kids Meets Movies’ oogstte veel applaus. Damiateband uit Haarlem was een grote verrassing. Muzikaal goed en met een leuke show werd het publiek vermaakt. Dice Musica’83 liet ons de klassiekers van de popgroep Queen horen.

De jubilaris, Showkorps Juliana, was als laatste korps aan de beurt. Met een bijna perfecte show en muzikaal sterk lieten zij het publiek genieten van diverse musicalhits. Hun show ‘At the Musical’ kreeg veel positieve reacties.

De taptoe werd afgesloten door Abide With Me, signaal Taptoe en het Wilhelmus. Waarna ieder korps terugmarcheerde naar de kleedruimte.

Showkorps Juliana kan terugkijken op een succesvolle taptoe en gaat zich nu verder voorbereiden op de jubileum uitvoering op zaterdag 20 oktober 2018 in Concordia.

Foto's en video's van de taptoe zijn te zien op onze Facebookpagina, en op de Facebookpagina van Showkorps Juliana.Deel dit bericht met je vrienden!