logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bieb opent haar deuren in de Buitensluis'
22jun 2018

Bieb opent haar deuren in de Buitensluis

Maandag 2 juli 2018 opent de Bibliotheek Numansdorp voor het eerst haar deuren in de Buitensluis, Bernhardstraat 25. Iedereen is welkom om bij de feestelijke ingebruikname aanwezig te zijn; lid of geen lid! Deze vestiging van de Bibliotheek Hoeksche Waard is bijzonder, omdat de Bibliotheek is geintegreerd in de hele Buitensluis.

Op maandagochtend 2 juli zullen kinderen van de drie basisscholen in Numansdorp wandelend de laatste boeken van de oude bieb naar de nieuwe vestiging in de Buitensluis brengen en zijn de deuren van de oude bieb voorgoed dicht. Vervolgens zullen de nieuwe wethouder Pieter v/d Meer, Trix van Os (directeur Alerimus) en Nell Schuijff (directeur van de Bibliotheek Hoeksche Waard) gezamenlijk symbolisch de vlag hijsen van de bibliotheek.

Door de samenwoning van de Bibliotheek in de Buitensluis wordt nog meer vormgegeven aan de wijkfunctie en de kernwaarden van zowel de Bibliotheek als Alerimus: ‘ontmoeting en verbinding’. Voor klanten van de Bibliotheek geldt als voordeel dat de Bibliotheek veel ruimere openingstijden krijgt en elke dag toegankelijk is.

Geen statische Bibliotheek

Bijzonder aan de huisvesting in de Buitensluis is het feit dat de bibliotheek niet een statische Bibliotheek is ergens op een plek in het gebouw, maar echt geintegreerd is en terug te vinden is op diverse plekken in het gebouw. Een bibliotheek bezoek wordt zo een ware beleving. In het restaurant kun je bijvoorbeeld een reisboek uitzoeken of een tijdschrift lezen en/of aan de leestafel genieten van een goede kop koffie.

Ook zijn er diverse werkplekken voorzien van wifi en is gebruik van de horeca Amalia mogelijk. Op de eerste verdieping, in de Campus, kun je je terugtrekken om rustig te studeren of te werken, of om je te voeden met nieuwe informatie tijdens een inspirerende workshop. Ook het Taalhuis en de Pameijer zullen straks weer in de Buitensluis terug te vinden zijn.

Feestelijk tintje

Belangstellenden worden getrakteerd op koffie/thee met iets lekkers.Tot slot zijn er leuke activiteiten voor de schoolkinderen: er wordt voorgelezen, er wordt geknutseld en er is een theaterworkshop. Ook de rest van de week zijn er allerlei activiteiten.

Kennismakingsactie

Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Een ieder die nog geen lid is van de bieb of graag eens rond wil kijken is straks welkom in de Buitensluis. Wie voor 1 september lid wordt, krijgt de eerste 3 maanden van zijn abonnement gratis. Voor meer informatie zie de website: www.debhw.nlDeel dit bericht met je vrienden!