logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Inspiratiemiddag Samen Ouder'
02jun 2018

Inspiratiemiddag Samen Ouder

Samen zorgen we voor een dementievriendelijke Hoeksche Waard, waarin iedereen veilig oud kan worden. Dat is de inzet van de gemeenten en ongeveer 20 organisaties die hiervoor de samenwerking zijn aangegaan.

Op vrijdag 25 mei 2018 organiseerden zij daarom een gevarieerde middag met ruimte voor een lach en een traan.

Na de officiële opening van Ina van der Werf die haar collega Arie Mol, wegens ziekte tijdelijk afwezig, nog even in de schijnwerper zette, zette theaterduo Ervarea een treffende scene neer uit het leven van iemand met dementie. Vervolgens gingen de ruim 150 bezoekers uiteen om workshops te volgen die werden aangeboden door Veilig Thuis, Samen Dementievriendelijk, de Rabobank, het Odensehuis HW, een bewindvoerder en de politie.

Grote publiekstrekker deze middag was Hugo Borst die, na een kort komisch intermezzo van Ervarea, voorlas uit zijn boeken ‘Ma’ en ‘Ach Moedertje’. Hij wist de zaal te ontroeren, maar ook tot schaterlachen te brengen, waarmee hij vooral wilde aangeven dat dementie niet alleen een uitzichtloze ziekte is, maar ook tot humoristische situaties kan leiden. “Lachen mag, zo lang het geen uitlachen wordt.”, vond Hugo.

Na een tweede workshopronde was er opnieuw een optreden van Ervarea met muziek en theater waarin zij door hen opgetekende uitspraken van de middag uitspeelden, wat tot een vrolijk einde van deze bruisende middag leidde.

Op de foto: een volle zaal voor Hugo Borst die voorleest en vragen uit het publiek beantwoordt.Deel dit bericht met je vrienden!