logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bibliotheek Numansdorp verhuist naar de Buitensluis'
24mei 2018

Bibliotheek Numansdorp verhuist naar de Buitensluis

De Bibliotheek Hoeksche Waard bekijkt op welke manier de bibliotheek in Numansdorp “dichter bij de burger kan komen”. Daarom kan iedereen vanaf maandag 2 juli 2018 terecht op de nieuwe locatie in de Buitensluis, Bernhardstraat 25 in Numansdorp. 

De Bibliotheek Hoeksche Waard is heel blij met de opening van deze bibliotheekvestiging omdat de openingstijden hiermee flink verruimd worden. Iedereen, zowel leden als niet-leden, is welkom in deze sfeervolle locatie voor bijvoorbeeld een rustige werkplek, het lezen van een boek of voor een inspirerende activiteit. De Bibliotheek is geïntegreerd in de hele Buitensluis. Zo kan men aan de grote leestafel in het restaurant, tijdens het lezen van een tijdschrift, genieten van een van de vele opties van de menukaart.

Bibliotheekleden kunnen 7 dagen per week terecht voor het lenen en het terugbrengen van boeken. Natuurlijk verhuizen de medewerkers van de bibliotheek ook mee! Zij zullen op dinsdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, woensdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, donderdag van 10.00 uur tot  13.00 uur, vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur aanwezig zijn, waar mogelijk ondersteund door vrijwilligers.

In de Buitensluis wisselt de collectie regelmatig. Deze boeken zijn te herkennen aan de speciale sticker ”logeetje”. Het reserveren van boeken in de Hoeksche Waard is gratis en natuurlijk heeft de bibliotheek in Numansdorp een ophaalpunt. De bibliotheek werkt in de Buitensluis samen met Stichting Alerimus.

Gesloten tijden verhuizing

In verband met de verhuizing is de bibliotheek van zondag 10 juni t/m zondag 1 juli gesloten.

Feestelijke opening

Op maandag 2 juli openen voor het eerst de deuren van de nieuwe bibliotheek. Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke moment mee te vieren! Houd de website www.dbhw.nl in de gaten voor verdere informatie.Deel dit bericht met je vrienden!