logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hoeksche Waardse Senioren Partij  gaat van start' Peet van Meel, Mireille Louwerens, Emil Behm
19mei 2018

Hoeksche Waardse Senioren Partij gaat van start

Op 21 november 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats in de Hoeksche Waard, de vijf gemeenten binnen de Hoeksche Waard houden op te bestaan en er zal één gemeente ontstaan van zo’n 85.000 inwoners.

De bestaande landelijke partijen zullen zeker hieraan deelnemen en ook enkele lokale partijen, maar een partij voor senioren ontbreekt: is er momenteel zelfs niet in de vijf aparte gemeenten. Daar gaat verandering in komen want aan de gemeenteraadsverkiezingen in november gaat de Hoeksche Waardse Senioren Partij (HWSP) deelnemen.

Volgens de initiatiefnemers Peet van Meel, Emil Behm en Mireille Louwerens is het hoog tijd voor een seniorenpartij: tenslotte wonen er 19.000  65+'ers in de Hoeksche Waard en zijn 19.000 inwoners tussen de 50 en 64 jaar. In 2030 is zelfs 60% van alle huishoudens 55+, een partij die voor deze groep opkomt is zeker gewenst.

Bij de HWSP zullen niet alleen seniorenzaken in het verkiezingsprogramma staan, vele senioren hebben kinderen en kleinkinderen: zaken als woningbouw, sport, onderwijs, groen, energie, jeugdzorg enz. zullen tevens de aandacht krijgen.

De HWSP is in eerste instantie bezig binnen een klein comité en zijn zij druk op zoek naar kwalitatieve kandidaat raadsleden, naar mensen met bestuurlijke kwaliteiten maar ook naar leden die zich inzetten voor de partij op velerlei gebied. Een zogenaamde FOC  (Fractie Ondersteunings Commissie) wordt in het leven geroepen waarin leden zitting nemen uit alle 14 Hoeksche Waardse dorpen die de fractie zullen voeden, ondersteunen en informatie verstrekken. De gemeente wordt nu zo groot dat je als raadslid niet volledig meer bekend kunt zijn in de gehele Hoeksche Waard.

Lukt het niet om deze kwaliteit binnen te halen de komende maanden, dan blazen zij het af: maar er is een grote achterban. Op dit moment zijn er 85 raadsleden, veel burgerraadsleden en 15 wethouders in de Hoeksche Waard. In de nieuwe raad 37 raadsleden en 7 wethouders: genoeg kandidaten voor een nieuwe partij en ook buiten deze groep zullen voldoende belangstellenden zijn.

Is de interesse gewekt of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Peet van Meel (peetvanmeel@gmail.com of 078 - 6734611).Deel dit bericht met je vrienden!