logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Museum Hoeksche Waard zoekt vrijwilligers'
27apr 2018

Museum Hoeksche Waard zoekt vrijwilligers

VRIJWILLIGERS, HET FUNDAMENT ONDER MUSEUM HOEKSCHE WAARD!

Museum Hoeksche Waard is op zoek naar U! Het museum is blij met het groeiend aantal bezoekers, zowel individueel als in groepen. Dat kan ook niet anders, want naast de nieuwe expositie 4000 jaar Hoeksche Waard organiseert het museum tal van activiteiten en evenementen... en daar zijn heel veel vrijwilligers bij nodig.

Sinds de heropening in 2012 is een gestroomlijnde organisatie opgezet met en door vrijwilligers. Naast de vaste expositie is er een jaarlijks wisselende tentoonstelling en worden regelmatig lezingen, rondleidingen georganiseerd en vinden er tal van andere activiteiten plaats. Het werken met vrijwilligers is voor het museum een bewuste keuze omdat ze betrokken en enthousiast zijn, een schat aan levenservaring meebrengen, veelal uit de lokale gemeenschap komen waardoor ze gemakkelijk contact leggen met andere lokale organisaties, instanties of individuen.

Voor veel taken kan het museum versterking gebruiken. Sommige werkzaamheden gebeuren in groepsverband, denk aan receptie en horeca. Op andere gebieden zijn slechts enkele mensen actief zoals een coördinator voor evenementen, media of op het secretariaat. De werkgroep educatie zit te springen om extra mensen om het toenemend aantal schoolbezoeken en kinderfeestjes te bemensen. Werkt u liever in een rustige omgeving, dan is versterking van de textiel- en sieraden werkgroep misschien iets voor u, of het beschrijven van collectiestukken of werken bij de scangroep. 

Museum Hoeksche Waard viert dit jaar haar 50 jarig bestaan en is helemaal gericht op de toekomst, wilt u daar deel van uitmaken? Heeft u tijd beschikbaar naast uw baan of bent u gestopt met uw actieve loopbaan, dan kunt u nuttig en vooral gezellig vrijwilligerswerk verrichten op een bijzondere werkplek, die van historisch belang is binnen de Hoeksche Waard. Kijkt u eens op onze website www.museumhw.nl naar vacatures (onder Extra). Daar vindt u uitgebreide informatie over de functies.  Mocht u interesse hebben, neem dan eens vrijblijvend contact op met hr@museumhw.nl of telefonisch 0186-601535 tijdens kantooruren.



Deel dit bericht met je vrienden!