logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Meubelmaker Trouwborst doneert bomen aan Cavent'
24apr 2018

Meubelmaker Trouwborst doneert bomen aan Cavent

Als meubelmaker gebruik je hout. Veel hout. En de moderne ondernemer wil duurzaam werken. Dus als meubelmaker zorg je dat er weer nieuw hout komt. Wat je neemt geef je ook weer terug.

Martijn Trouwborst uit Zuid Beijerland denkt er precies zo over en heeft een bosje jonge eiken gedoneerd aan Stichting Cavent. Afgelopen dinsdag zijn ze door Martijn geplant bij de Lindehoeve, de zorgboerderij van Cavent in Mookhoek.

“Wij vinden dit echt een hele leuke geste” zegt Everdien Adriaanse. Zij begeleidt de dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking bij de Lindehoeve. “Wij vinden duurzaamheid zelf ook heel erg belangrijk. Alles wat we hier telen is onbespoten en onze dieren hebben veel leefruimte. Veel van onze spullen worden hergebruikt dus toen Martijn met dit idee kwam waren we gelijk enthousiast.”

Het is voor het eerst dat Martijn Trouwborst bomen doneert, maar de ambitie rijkt veel verder. “Binnen 5 jaar wil ik 1150 bomen doneren steeds op bijzondere plekken” . De actie gebeurt in samenwerking met Trees for All en Staatsbosbeheer. Deze  Nederlandse organisatie plant bomen om daarmee de CO2-productie te compenseren. Bijzonder is dat voor elke boom die in Nederland geplant wordt er ook één in Bolivia geplant wordt. “In Bolivia is veel oerwoud gekapt voor landbouw en houtwinning en die grond is daar nu verschraald” licht Martijn toe. “Samen met de boeren worden daar nu weer op grote schaal opnieuw bomen  geplant en zo wil Trees for all helpen de schade te herstellen. Daar zetten we dus ook 1150 bomen neer.”  Staatsbosbeheer levert de bomen die in Nederland geplant worden.

Er zijn al veel meer bedrijven die via Trees for all  bomen laten planten, soms met bossen tegelijk, maar ook particulieren kunnen bijdragen. “In onze meubelmakerij gaan er best wel wat boomstammen doorheen en dan heb ik wel eens het idee dat ik alleen maar aan het oogsten ben. Ik wil ook wat terugdoen en meer balans creëren. Ik ben toen op zoek gegaan hoe ik dat zou kunnen doen en bij Trees for all uitgekomen ” aldus Martijn.

Bij de Lindehoeve zijn ze er blij mee. Hoe dun ze nu ook nog zijn, de bomen zijn een verrijking op de tuin bij de Lindehoeve. Everdien Adriaanse: “We zullen er samen met onze cliënten goed voor zorgen”. En nu nog even 40 jaar kijken hoe ze groeien.



Deel dit bericht met je vrienden!