logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verhuizing bibliotheek Numansdorp naar Buitensluis'
04apr

Verhuizing bibliotheek Numansdorp naar Buitensluis

De afgelopen maanden is er door gemeente Cromstrijen, het management van Alerimus en de bibliotheek flink gebrainstormd over de mogelijkheid de bibliotheek een dynamische plek te geven in de Buitensluis. Op maandag 26 maart 2018 is het resultaat van deze intensieve besprekingen en samenwerking gevierd door het tekenen van de intentieverklaring en het plaatsen van de eerste boeken.

Op maandag 26 maart is de aanstaande verhuizing van de Bibliotheek Numansdorp naar woon-zorgcomplex De Buitensluis ingeleid met het symbolisch plaatsen van de eerste boeken in een boekenkast door wethouder Pieter Paans, Trix van Os (directeur Stichting Alerimus) en directeur Nell Schuijff van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Naar verwachting zal de bibliotheek begin juli haar entree doen in De Buitensluis aan de Bernardstraat.

Door deze verhuizing ontstaat voor alle partijen een win-winsituatie en zal de wijkfunctie die beide partijen nastreven versterkt worden. Bijzonder aan deze integratie van de bibliotheek in de Buitensluis is het fenomeen dat er echt geïntegreerd gaat worden. De bibliotheek zal niet een statische plek innemen in het gebouw, maar verspreid in het complex een functie krijgen.
Zo zullen bijvoorbeeld straks de kookboeken terug te vinden zijn in de buurt van de keuken van het complex.

De leestafel van de ‘oude bieb’ is inmiddels al verhuisd naar het restaurant van de Buitensluis. Naast de volwassencollectie zal ook de jeugd niet vergeten worden in de Buitensluis. Er komt zelfs een speelhoek voor de jeugd.

Op de eerste verdieping komt een ‘campus’ waar straks gestudeerd kan worden, een plek om rustig te lezen of te vergaderen. Tevens zullen de drie basisscholen regelmatig uitgenodigd worden en zullen taal- en computerlessen gegeven worden en tal van activiteiten georganiseerd worden. 

Verbinding en ontmoeting worden op deze manier op spontane wijze ingevuld. Voor de klanten van de bibliotheek geldt tevens het voordeel dat na de inhuizing de openingsuren aanzienlijk verruimd worden door de ruime toegankelijkheid van de Buitensluis.Deel dit bericht met je vrienden!