logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Overeenkomst Pesanthof Westmaas ondertekend'
24mrt 2018

Overeenkomst Pesanthof Westmaas ondertekend

Gemeente Binnenmaas heeft met projectontwikkelaar Nieuw Vastgoed en grondeigenaar de heer Van der Wulp overeenstemming bereikt over de invulling van de locatie tussen de Munnikenweg en de De Roolaan in Westmaas.

Wethouder Van Etten ondertekende op maandag 19 maart 2018 met de twee partijen een anterieure overeenkomst voor de ontwikkeling van 21 woningen in het dorp Westmaas. Met de realisatie van het nieuwbouwplan zullen de bedrijfsloodsen op de locatie worden gesloopt en komen er nieuwbouwwoningen voor terug.

Wethouder Van Etten toont zich verheugd dat er nu een getekende exploitatieovereenkomst ligt. “Er is in het verleden al heel lang met de vorige eigenaar over ontwikkeling van deze locatie gesproken. Ik ben heel blij dat we nu afspraken hebben kunnen maken. Het is een belangrijke stap, dé start voor verdere woningbouwontwikkeling in Westmaas. Met woningen voor verschillende doelgroepen voorziet dit plan niet alleen in een behoefte maar zorgt het ook voor een mooier aanzicht van het dorp.”

Gevarieerd woningaanbod

Het woningbouwplan Pesanthof biedt drie woningtypes: vrijstaande woningen, twee onder één kapwoningen en rijwoningen. Bij de planontwikkeling wordt rekening gehouden met de karakteristieke uitstraling van de Munnikenweg in Westmaas.

Energiezuinig

Bij het woningbouwplan is duurzaamheid een belangrijk aspect; de woningen worden gasloos gebouwd. Toekomstige bewoners kunnen dus straks genieten van woningen die zowel energiezuinig als comfortabel zijn. De ontwikkelaar plaatst in de openbare ruimte een elektrische oplaadpaal voor het opladen van elektrische auto’s.

Informatieavond

Gemeente Binnenmaas en Nieuw Vastgoed organiseren op dinsdag 10 april een informatieavond. Tijdens deze avond worden belangstellenden geïnformeerd over de voorgenomen woningbouwontwikkeling.

De informatieavond begint om 20:00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Binnenmaas, Sportlaan 22 in Maasdam.

Voor meer informatie of aanmelding voor de informatieavond kan contact worden opgenomen met de projectleider, Moniek Stapel-Filak, telefonisch via 14 078 of e-mail moniek.stapel@binnenmaas.nl.Deel dit bericht met je vrienden!