logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste sleutel seniorenwoningen Ter Kuilestraat uitgereikt'
05mrt 2018

Eerste sleutel seniorenwoningen Ter Kuilestraat uitgereikt

De bijna Siberisch aandoende koude deed niets af aan het feestelijke gevoel bij de familie Lubeek, toen zij donderdagmiddag 1 maart 2018 om 13.00 uur uit handen van Anne Zuidam van HW Wonen als eersten de sleutel ontvingen voor hun gloednieuwe woning in de Ter Kuilestraat in Mijnsheerenland.

Deze acht nieuwe seniorenwoningen zijn voorlopig de laatste nieuwe huurwoningen die in het 'Dorpshart' in Mijnsheerenland zijn opgeleverd. De ruim opgezette, levensloop bestendige woningen hebben tal van voorzieningen bijna letterlijk binnen handbereik: Het nieuwe, einde 2017 feestelijk in gebruik genomen Multifunctionele Centrum is pal tegenover de nieuwbouw en naast dit MFC is de in juli 2016 geopende supermarkt aan het Van der Straatenplein. Naast de sleutels ontvingen alle toekomstige bewoners van HW Wonen ook nog een fraai bloemstukje.

De heer een mevrouw Lubeek zijn heel blij met hun nieuwe woning: 'Wij komen hier niet vandaan hoor. Op dit moment wonen wij nog in Oud-Beijerland, maar we moesten gelijkvloers gaan wonen en toen kwamen deze huizen in beeld. We zijn er heel blij mee. De keuken is ook erg mooi, die ga ik nu meteen maar eens inspecteren', aldus een opgetogen mevrouw Lubeek. Een goede vijf maanden geleden, in oktober 2017, werden overigens al de senioren-appartementen in het MFC (Multifunctionele Centrum) opgeleverd.

Wonen in het nieuwe 'Dorpshart'

De nieuwe huurappartementen en de nu opgeleverde seniorenwoningen markeren voor HW Wonen de laatste fase voor wat betreft de nieuwbouw van huurwoningen in het nieuwe Dorpshart van Mijnsheerenland. De keuze voor levensloopbestendige seniorenwoningen op deze locatie was mede ingegeven door de realisering van het MFC, de nieuwe supermarkt en de klankbordgroep, die uiteraard betrokken was bij de besluitvorming.

Het MFC vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC zijn ondermeer ondergebracht: De bassischolen De Boomgaard en De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetingsruimten, de sporthal, een welzijnssteunpunt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn.Deel dit bericht met je vrienden!