logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem ''De Naald' voor even terug in 's-Gravendeel'
22jan 2018

'De Naald' voor even terug in 's-Gravendeel

Ook in dit nog piepjonge jaar is er alweer een nieuwe foto-tentoonstelling te zien in de hal van het 's-Gravendeelse Dienstencentrum 't Weegje. Geen opnamen ditmaal uit 'vooroorlogse jaren', maar meer recente geschiedenis.

Het is inmiddels al een traditie geworden dat de Historische Vereniging 's-Gravendeel meerdere keren per jaar een nieuwe foto-tentoonstelling inricht in de hal van 't Weegje. Veel mensen, zeker ook de bewoners van het Verzorgingshuis Immanuël, die via een lift eenvoudig bij de hal van 't Weegje kunnen komen, beleven plezier aan de historische plaatjes van 's-Gravendeel en naaste omgeving. En nu een goed jaar geleden ook de Openbare Bibliotheek en twee huisartsen in de hal van 't Weegje een onderkomen hebben gevonden zullen er allicht nog veel meer bezoekers een blik op de oude foto's werpen.

De tentoonstellingen van de Historische Vereniging zijn te zien op een aantal panelen, die ter hoogte van de bibliotheek staan. Ditmaal heeft men ondermeer gekozen voor een serie foto's die de laatste dagen van de veerdienst 'Wieldrecht-'s-Gravendeel', de opening van de Kiltunnel en de onthulling van het kunstwerk 'De Naald' in beeld brengen.

De onthulling van dit markante kunstwerk was destijds overigens een onderdeel van de feestelijkheden, die hoorden bij de opening van de Kiltunnel. De toenmalige Koningin Juliana was destijds zowel bij de tunnel, als bij de onthulling van het kunstwerk aanwezig. Enkele jaren geleden verdween het kunstwerk trouwens onder de slopershamer. Iets wat bij kunstliefhebbers toen zorgde voor een fikse frons in de wenkbrauwen.

Omdat het ditmaal foto's uit de jaren zeventig betreft, zijn er ook kleurenfoto's te zien op de panelen. Ook dat is een stukje geschiedenis: In de jaren zeventig verdrongen de kleurenfoto's de zwart-wit fotografie steeds meer naar de achtergrond. Veel mensen vinden het leuk om aan de hand van de oude plaatjes herinneringen op te halen, maar soms komen er dankzij de foto tentoonstellingen ook nog informatie boven water die bij de Historische Vereniging nog niet bekend is.

De tentoonstelling is de komende weken te zien tijdens werkdagen en zaterdagen, op de vaste openingstijden van het Dienstencentrum 't Weegje. (Tussen 09.00 - 18.00 uur.)



Deel dit bericht met je vrienden!