logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Uitspraak Raad van State over Windpark Spui'
19jan 2018

Uitspraak Raad van State over Windpark Spui

De Raad van State heeft uitgesproken dat “Windpark Spui kan worden opgericht”. Ondanks de bezwaren van een groot deel van onze inwoners lijkt de realisatie van 5 forse windturbines langs het Spui nu toch een feit te worden.

In de uitspraak wordt de conclusie getrokken dat de provincie mocht overgaan tot een inpassingsplan. De Raad van State stelt verder dat het ontbreken van draagvlak onder de inwoners van Korendijk op zichzelf niet betekent dat het bestreden plan juridisch niet houdbaar is. De locatie aan het Spui is niet onredelijk en de realisatie van vijf windturbines is toegestaan, aldus de Raad van State. Verder heeft de Raad van State nog bepaald dat de turbine die gedeeltelijk over de Spuiweg draait, dient te zijn uitgerust met een ijsdetectiesysteem.

Wethouder Den Boer betreurt de uitspraak van de Raad van State dat de inwoners van Korendijk in het ongelijk gesteld zijn en daarmee hun argumenten tegen de plaatsing van de windturbines niet zijn gehonoreerd.

Nu de provincie in het gelijk is gesteld door de Raad van State en daarmee het bevoegd gezag is geworden, zullen eventuele vragen over de realisatie en het vervolgproces voor de plaatsing van de windturbines door de provincie worden beantwoord.

Via de onderstaande link komt u bij de betreffende uitspraak van de Raad van State:

https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=93672&summary_only=&q=inpassing



Deel dit bericht met je vrienden!