logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Plannen locatie De Posthoorn Puttershoek'
19jan 2018

Plannen locatie De Posthoorn Puttershoek

Het college van Binnenmaas heeft ingestemd met het verzoek van initiatiefnemers om op de locatie van De Posthoorn aan het Schouteinde/ hoek Molendijk in Puttershoek maximaal zeven woningen te realiseren. De grondeigenaren moeten nu een eerste schetsontwerp nader uitwerken en een voorlopige planning indienen. Het college heeft wel een aantal randvoorwaarden en uitgangspunten aan de uitwerking van het plan gesteld.

Al geruime tijd is gemeente Binnenmaas in gesprek met de grondeigenaren van het perceel aan het  Schouteneinde/Molendijk in Puttershoek om op deze plek nieuwbouw te realiseren.

Een eerste plan was “Residence de Posthoorn”, een ontwikkeling bestaande uit 14 woningen (10 appartementen en 4 vrijstaande woningen). Meerdere keren heeft de gemeente aan de grondeigenaren aangegeven dat dit plan de voorkeur heeft. Onder andere door de architectuur en het karakteristieke karakter door het behoud van (de gevel van) De Posthoorn. Ook bleken tijdens een onlangs gehouden informatieavond over de naastgelegen woningbouwontwikkeling De Waterborg veel inwoners belangstelling te hebben voor de appartementen. Volgens verantwoordelijk wethouder Henk van Etten hebben vele gesprekken met de grondeigenaren er helaas niet toe geleid dat dit plan verder wordt ontwikkeld.

‘De grondeigenaren hebben aangegeven dat zij door onder andere financieel tegenvallende resultaten een nieuwe ontwikkeling met maximaal zeven vrijstaande woningen willen aangaan. We hebben met het verzoek ingestemd om ter plaatse verdere verpaupering tegen te gaan’, zo licht de wethouder toe. ‘Te meer omdat aan de overzijde op de locatie van het voormalige gemaal ook gebouwd zal worden.’

Als het plan voor de bouw van zeven vrijstaande woningen nader wordt uitgewerkt, moeten de initiatiefnemers rekening houden met een aantal randvoorwaarden en uitgangspunten. Zo moet onder andere worden voldaan aan een bepaalde maximale bouwhoogte in verband met de nabijgelegen molen De Lelie en  moeten de aanwezige leilinden en de originele stormvloedkeermuren behouden blijven. Ook moeten de schetsplannen worden getoetst door de welstandscommissie die daarbij rekening houdt met  de Visie Schouteneinde.



Deel dit bericht met je vrienden!