logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste boom geplant in Gedenkbos Strijen'
28dec 2017

Eerste boom geplant in Gedenkbos Strijen

In de week voor kerst 2017 zijn de eerste drie bomen geplant in het nieuwe Gedenkbos in Strijen. Burgemeester Jan Waaijer dichtte het allereerste plantgat met daarin een jonge zomereik, die aan moeder aarde werd toevertrouwd in dierbare herinnering aan wijlen gemeenteraadslid Hans van 't Hof.

In het bijzijn van weduwe Van 't Hof en naaste familie werd op een druilige woensdagmiddag een begin gemaakt met het Gedenkbos Strijen.

Zomereik

Naast de eerste zomereik voor de heer Hans van 't Hof, die 10 mei 2014 op 67-jarige leeftijd overleed, werden nog een meelbes en kers geplant. Tot groot genoegen van met name de voorzitter van de Stichting Gedenkbos, Leen Bouman, die de wens had om nog dit jaar het planten van bomen mogelijk te maken. Op het stuk grond tussen het Molenschaar en de polder het Oude Land van Strijen is plaats voor in totaal 80 bomen.

Eerder dit jaar werd een mijlpaal bereikt toen bleek, dat als gevolg van de plaatsing van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, dit in totaal 300 bomen 'bespaard' heeft. Vanuit het college werd geopperd hiermee iets te doen. Vervolgens kreeg die wens verdere vorm om een boom te planten op het te realiseren Gedenkbos, en die boom dan te planten ter nagedachtenis aan Hans van ’t Hof, die zich als raadslid ook altijd sterk heeft gemaakt voor een duurzame wereld.Deel dit bericht met je vrienden!