logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe websites Hoeksche Waardse gemeenten'
20dec 2017

Nieuwe websites Hoeksche Waardse gemeenten

Maandag 18 december 2017 zijn, met een gigantische knal uit twee confettikanonnen, de nieuwe websites van de vijf Hoeksche Waardse gemeenten gelanceerd. ,,We zijn met deze nieuwe websites helemaal klaar voor de digitale toekomst,” aldus burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Cromstrijen.

Als verantwoordelijk bestuurder voor het project nieuwe websites, toonde een vrolijke Luteijn zich enorm in zijn nopjes. Hij was vooral zeer te spreken over de professionele en vlotte manier waarop de vijf websites in tien weken tijd uit de grond zijn gestampt.

,,Het is mooi om te zien dat zowel inwoners, medewerkers als instanties intensief met elkaar hebben samengewerkt in dit traject. En bijvoorbeeld inwoners model hebben gestaan voor de foto’s op de websites. Bedankt allemaal daarvoor.”

Ook gemeentesecretaris van Strijen, Marko Does, was zeer tevreden over het eindresultaat. Het van buiten naar binnen denken, de toptakenstructuur en de vraaggerichte opzet hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe websites geen communicatiemiddel meer zijn, zoals vroeger, maar onderdeel zijn geworden van het moderne dienstverleningsconcept bij de gemeenten.

,,Je kunt langs verschillende wegen, snel en eenvoudig de juiste informatie vinden. De websites zijn strak, overzichtelijk en zakelijk. En qua inhoud staat er niets teveel op, maar alleen die informatie waarnaar inwoners op zoek zijn.”

De komende weken worden de puntjes nog op de i gezet, en vindt er een verbeteronderzoek plaats. Tijdens dit zogenaamde usability onderzoek wordt het gebruiksgemak getest. Uit de test komen de eventuele obstakels naar voren, die gebruikers kunnen ondervinden bij het gebruik van de gemeentelijke websites.

Tevens wordt begin volgend jaar nog een chatfunctie ingebouwd. Zodat bezoekers heel laagdrempelig ook op die wijze contact kunnen maken met hun gemeente.Deel dit bericht met je vrienden!