logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Scouting brengt vredeslicht naar Numansdorp'
20dec 2017

Scouting brengt vredeslicht naar Numansdorp

Zaterdag 23 december 2017 brengen de scouts het Vredeslicht naar Numansdorp. Het vredeslicht werd ontstoken in Bethlehem en vandaar uit naar Oostenrijk gebracht. Door Nederlandse scouts is het licht vanuit Oostenrijk naar Nederland gebracht.

Het Vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind. Andere kinderen verspreiden dit licht verder over de hele wereld. Zo ontstaat er al meer dan 25 jaar vlak voor Kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die ons in het donker de weg wijst naar de vrede. Duizenden Scouts uit de hele wereld geven het licht in de tijd voorafgaand aan Kerst aan elkaar door. Zo vormen zij samen een keten van licht, als teken van vrede en vriendschap.

Op zaterdagochtend wordt het licht door de Numansdorpse scouts opgehaald in Utrecht. 's Avonds trekken de scouts met kaarsen en fakkels door het dorp om het vredeslicht naar de inwoners van Numansdorp te brengen.

Dit mooie symbool, een lichtje in de donkere dagen en de boodschap van vrede en vriendschap die de scouts hiermee willen uitstralen, is een van de activiteiten die Scouting De Driestromengroep organiseert in het kader van het 50- jarig bestaan van hun vereniging.Deel dit bericht met je vrienden!