logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Mantelzorgcomplimenten persoonlijk bezorgd'
16dec 2017

Mantelzorgcomplimenten persoonlijk bezorgd

Zaterdagmorgen 9 december 2017 om 10.00 uur verzamelde een groep college- en raadsleden uit de vijf Hoeksche Waardse gemeenten zich bij restaurant Koningshoeve in Klaaswaal voor de start
van de bezorgactie van de “Blijk van Waardering”. Ieder van hen heeft zaterdag een aantal  mantelzorgcomplimenten persoonlijk bij de mantelzorgers thuis bezorgd. De overige mantelzorgcomplimenten worden de komende dagen bij de mantelzorgers thuis afgegeven.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg op 4 en 11 november jongstleden zijn de eerste tien exemplaren van de Blijk van Waardering (een VVV bon van € 50,-) uitgereikt. Afgelopen zaterdag zijn college- en raadsleden op pad geweest om mantelzorgers persoonlijk te bedanken voor hun inzet voor iemand uit hun naaste omgeving. ‘Deze zorg is natuurlijk onbetaalbaar en we realiseren ons dat de inzet van mantelzorgers niet in geld of een cadeau uit te drukken is.  We willen vooral als gemeente-bestuurders op deze manier onze dank uitspreken voor alle zorg en aandacht die mantelzorgers geven aan een ander’, aldus wethouder Arie Mol die namens de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard verantwoordelijk is  voor de mantelzorgondersteuning.

Bestuurders op pad

De 12 bestuurders die deelnemen aan de bezorgactie voor de Blijk van Waardering kregen ieder drie enveloppen mee om aan een mantelzorger  in hun eigen gemeente persoonlijk te overhandigen. Een deel is zaterdag uitgereikt. De overigen worden deze week thuisbezorgd.

De bestuurders zijn enthousiast om mee te doen aan deze bezorgactie
Want ook voor de politiek is het belangrijk dat we goed op de hoogte zijn van wat er speelt bij deze doelgroep.  ‘Bij het overhandigen kunnen we wellicht ook met de mantelzorgers spreken over hoe iemand mantelzorger geworden is. En wat mantelzorger zijn betekent voor iemands leven.’

Blijk van Waardering voor Kerst bezorgd

Mantelzorgers die deze week niet persoonlijk een  Blijk van Waardering  thuisbezorgd hebben gekregen, hoeven zich overigens niet ongerust te maken. Leden van de Hoeksche Waard Runners stoppen nog voor de Kerstdagen de overige honderden Blijken van Waardering bij mantelzorgers in de brievenbus.

Aanvragen

Heeft u als mantelzorger dit jaar nog geen Blijk van Waardering aangevraagd? Neemt u dan voor 31 december 2017 contact op met  MEE ZHE, de organisatie in de Hoeksche Waard die mantelzorgers op allerlei manieren kan ondersteunen. Dat kan telefonisch via (0181) 33 35 07 of per e-mail via: servicebureau@meezhz.nl.

Ook wanneer u zelf ondersteuning ontvangt, kunt u voor uw mantelzorger(s) de Blijk van Waardering aanvragen. Echt doen, want uw mantelzorger verdient het!Deel dit bericht met je vrienden!