logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
01dec 2017

Opening buitensportfaciliteit s-Gravendeel

Wethouder Leon Van Noort opent zaterdag 2 december 2017 om 15.00 uur officieel het nieuwe calisthenicstoestel in het parkje aan de Oranjestraat in ’s-Gravendeel. De buitensportfaciliteit is tot stand gekomen in samenwerking met gymnastiekvereniging DOS uit ’s-Gravendeel.

Demonstratie calisthenics

Calisthenics is een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht, waarmee je je kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit traint. Het is een sport die door iedereen, op elk niveau beoefend kan worden.

Tijdens de opening laat een demonstratieteam zien welke oefeningen uitgevoerd kunnen worden op en met het toestel. U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen en het toestel uit te proberen. In het voorjaar van 2018 wordt nog een workshop georganiseerd in samenwerking met DOS waaraan jong en oud kunnen deelnemen.

Spelregels gebruik toestel

Bij het toestel staat een bord met voorbeeldoefeningen. Op de achterzijde staan aandachtspunten en spelregels voor het gebruik van het toestel vermeld. Een daarvan is dat gebruik door personen kleiner dan 1.30 m wordt afgeraden. Want hoewel er een speciale ondergrond met demping onder het toestel ligt, is het geen klimrek en dus niet geschikt voor kleine kinderen.Deel dit bericht met je vrienden!