logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderhoud stolpersteine in Strijen'
01dec 2017

Onderhoud stolpersteine in Strijen

De in februari 2017 ingemetselde vijftien Stolpersteine, in de Kerkstraat en de Molenstraat van Strijen, zien er na een eerste poetsbeurt weer als nieuw uit. Cliënten van Het Molenschaer hebben de stenen een soort van geadopteerd en blijven de monumentjes voortaan ook onderhouden.

Met grote zorg wordt eerst het grove vuil van de messing plaatjes geveegd met een zachte borstel. Vervolgens gaan de mensen van dagverzorging Het Molenschaer héél secuur in de weer met koperglas en zachte poetsdoeken. Om vervolgens, in hun spetterend oranje gehulde bodywarmers, vol trots het glimmende resultaat te bekijken.

We Helpen-groep

"Via de gemeente zijn wij benaderd met de vraag om alle vijftien Stolpersteine in de gemeente Strijen schoon te maken en deze te onderhouden. Wij hebben dit met de cliënten van de We-Helpengroep van Het Molenschaer van de Gemiva-svg besproken.

In combinatie met onze werkzaamheden bij de plaatselijke voetbalvereniging VV Strijen, papier en glas ophalen bij buurtbewoners is dit een goede aanvulling in onze dagbesteding. Wij vinden het belangrijk om zo met elkaar een bijdrage te kunnen leveren aan het onderhoud en inwoners van Strijen." legt Nelleke Visser van Gemiva uit.Deel dit bericht met je vrienden!