logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opnames kinderspeelfilm in Strijen'
21nov 2017

Opnames kinderspeelfilm in Strijen

Het Keendorp Strijen is de komende weken een van de locaties voor de opnames van de nieuwe Nederlandse kinderspeelfilm Kapsalon Romy. De bioscoopfilm wordt geproduceerd door filmproducent BosBros, bekend van onder meer de Nederlandse jeugdfilms Abeltje, Het Paard van Sinterklaas en Dolfje Weerwolfje.

Kapsalon

De helft van de nieuwe kinderspeelfilm Kapsalon Romy wordt opgenomen in Strijen. De andere helft van de opnames vindt plaats in verschillende plaatsen in Nederland. Voor de film strijkt gedurende tien dagen een professionele filmcrew neer in Strijen, voor in totaal 54 scenes. De belangrijkste locatie waar gefilmd gaat worden is in en om de voormalige Kapsalon Kallewaard aan de Molenstraat.

Binnenopnames

De opnames staan gepland tussen 22 november en 15 december 2017. De definitieve planning is nog niet helemaal bekend. De filmbeelden worden opgenomen tussen 07.30 uur en 20.00 uur. Het betreffen voornamelijk binnenopnames op de begane grond en in de bovenwoning in de voormalige kapsalon. De parkeerplaats op het Jaagpad wordt gebruikt voor het parkeren van de voertuigen, die nodig zijn voor decorstukken, apparatuur enz.

Verkeersregelaars

Voor de filmopnames is het noodzakelijk het verkeer tijdelijk te stremmen met behulp van verkeersregelaars. Dit om ongewenste verkeersgeluiden te voorkomen. Het verkeer wordt alleen tijdens de opname van een scene tegengehouden. De stremming duurt naar verwachting per keer enkele minuten.

Vanwege de Sinterklaasintocht, op 25 november, wordt er in ieder geval die dag niet gedraaid.Deel dit bericht met je vrienden!