logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening nieuw onderkomen Historische Vereniging' Foto: Koos van der Hoek
08nov 2017

Opening nieuw onderkomen Historische Vereniging

Vrijdag 3 november 2017 vond de opening plaats van het nieuwe onderkomen van de Historische Vereniging 's-Gravendeel. Het gebouw in het Nestpad, dat voorheen diende als Oranjemuseum, is na enige verbouwingen geschikt gemaakt als bewaarplaats van boeken, mappen, foto’s en gedigitaliseerde bestanden die alle als onderwerp "’s-Gravendeel" hebben.

Voorzitter van de vereniging, André Karbaat, heette de gasten, te weten vertegenwoordigers van de zusterverenigingen in de Hoeksche Waard en het Streekmuseum, alsmede de vrijwilligers die actief waren geweest bij de werkzaamheden, hartelijk welkom. Dit gebeurde in de open lucht, op het pleintje voor het langgerekte gebouw en het was gelukkig dat het weer meezat. Hij was er trots op dat het gebouw met eigen middelen was gefinancierd.

Daarna plaatste burgemeester Borgdorff de verenigingsvlag aan de voorgevel van het gebouw en hield een toespraak over het nut van het bewaren van belangrijke zaken uit het verleden en haalde een citaat aan van de schrijfster Pearl Buck: “Wie het verleden niet kent, zal geen greep krijgen op de toekomst.” 

Hij memoreerde de verschillende onderkomens die de vereniging heeft gehad sinds de oprichting in 1994: de Biesband, een woonhuis in de Lijnzaadstraat, een deel van de openbare bibliotheek aan de Smidsweg en dan nu: het voormalige Oranjemuseum aan het Nestpad.

De heer H. van den Boogaard, de vorige eigenaar, bracht een toast uit op de vereniging, waarna ieder naar binnen ging en een gezellig samenzijn volgde.

Foto’s gemaakt door Koos van der HoekDeel dit bericht met je vrienden!