logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gebiedsontwikkeling Nieuw-Beijerland Zuid'
01nov 2017

Gebiedsontwikkeling Nieuw-Beijerland Zuid

Dinsdag 31 oktober 2017 hebben gemeente Korendijk, Roosdom Tijhuis en Damgaarde BV hun handtekening gezet onder de intentieverklaring voor de gebiedsontwikkeling Nieuw-Beijerland Zuid.

Die integrale ontwikkeling bevat de deelplannen Wonen aan de Kreek, Damgaarde en Akkerdreven. Het bijzondere van het plan is het ruimtelijk concept van landschappelijk wonen; een symbiose tussen natuur, landschap, cultuur en wonen.

De gebiedsontwikkeling beantwoordt aan de aanhoudende vraag naar woningen. RoosRos Architecten en bureau voor buitenruimte Ars Virens hebben het stedenbouwkundig plan voor Nieuw-Beijerland Zuid uitgewerkt. Het gaat om de percelen ten westen van de in aanbouw zijnde wijk ‘Wonen aan de Kreek’.

Karakteristieke elementen in het gebied, zoals de boomgaard en de griend, zijn de basis voor het plan. Wonen en landschap worden in het plan met elkaar verweven. Tegelijk ontstaat een recreatieve meerwaarde. Met de ontwikkeling wordt het gebied publiek toegankelijk en wordt een totale rondwandeling rond Nieuw-Beijerland in de nabije toekomst mogelijk.

Het plan sluit aan op de door de gemeenteraad van Korendijk vastgestelde woonvisie.

Foto boven, van links naar rechts: M. D.J. van Wetten, Damgaarde BV; G.C. den Boer, wethouder RO gemeente Korendijk, M.M. Wijntje, Roosdom TijhuisDeel dit bericht met je vrienden!