logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste sleutel bewoners MFC Mijnsheerenland'
18okt 2017

Eerste sleutel bewoners MFC Mijnsheerenland

De heer en mevrouw Klarenbeek mochten maandagmiddag 16 oktober 2017, uit handen van Anne Zuidam en Gerda Huiskamp van HW Wonen, als eersten de sleutel ontvangen van hun nieuwe appartement in het Multifunctionele Centrum in Mijnsheerenland.

In de loop van de middag ontvingen ook alle andere bewoners de sleutels voor hun woning, plus tevens een aardig presentje van HW Wonen.

De eerste paal voor de bouw van het Multifunctionele Centrum werd op woensdag 1 juni 2016 geslagen door Arie Mol, wethouder van Binnenmaas en de directeur-bestuurders Luc van Heeren (ACIS), Bert Tuk (CSG De Waard) en Ben Pluimer (HW Wonen).

De basis voor dit unieke centrumplan werd bijna elf jaar geleden gelegd. Hoewel de realisatie dus flink wat tijd heeft gekost, was iedereen het er destijds over eens dat dit er ook voor heeft gezorgd dat er nu een afgewogen en goed doortimmerd plan is voor het Dorpshart. De realisatie van het fraaie Multifunctionele Centrum zal, als het eenmaal gereed is, dan ook vast voor een stevige impuls zorgen voor de vitaliteit van het dorp Mijnsheerenland. De nu opgeleverde huurwoningen zijn voor huurders met een lichte of toekomstige zorgvraag, die graag dichtbij tal van voorzieningen willen wonen.

De heer en mevrouw Klarenbeek verhuisden vanuit Heinenoord richting Mijnsheerenland: 'Wij komen eigenlijk van 'de Noord', zoals men dat vroeger nog noemde. Eén reden om hiernaartoe te verhuizen is dat onze kinderen in Mijnsheerenland wonen. Wij zitten nu weer dichtbij de familie', aldus meneer Klarenbeek.

De ligging van de seniorenappartementen is uniek binnen Mijnsheerenland: letterlijk en figuurlijk zit men bovenop de voorzieningen. De appartementen beschikken over een prima woonkamer met open keuken, een slaapkamer, een fijne badkamer, een extra binnenberging en een balkon. Vanaf diverse balkons kijkt men direct op het nieuwe dorpsplein. Vanaf de gang heeft men een 'inkijk' in de sporthal.

Onderdeel van 'het Dorpshart'

Het MFC vormt een belangrijk onderdeel van het Dorpshart. In het MFC komen straks heel veel verschillende functies onder één dak. Het gaat om de bassischolen De Boomgaard en De Molenwiek, de peuterspeelzaal van Spelenderwijs, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Kibeo, de bibliotheek, de jongerensoos van Welzijn Hoeksche Waard, ontmoetingsruimten, huurappartementen, sporthal, een welzijnssteunpunt van Zorgwaard en het consultatiebureau van Careyn.

Het ontwerp voor het MFC is in overleg met alle partijen gemaakt door architectenbureau Roos-Ros uit Oud-Beijerland. Bouwbedrijf Boot uit Breda zorgde voor de daadwerkelijke realisatie van het fraaie Multifunctionele Centrum.



Deel dit bericht met je vrienden!