logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opening kinderboekenweek OBS de Schelf'
07okt 2017

Opening kinderboekenweek OBS de Schelf

Het huidige thema van de kinderboekenweek “Gruwelijk eng” wordt de komende 2 weken tijdens de kinderboekweek op OBS de Schelf vertaald in het schoolthema “Grie-zellig”! Een beetje griezelen is soms spannend en best leuk, maar het moet voor de jongsten ook vooral gezellig blijven. Dat komt de nachtrust ten goede. 

Woensdag 4 oktober 2017 waren alle leerlingen en leerkrachten verkleed op school. Iedereen zag er sprookjesachtig mooi uit. Een bonte verzameling van vriendelijke heksen, tovenaars, vogelverschrikkers en veel figuren met spinnen of Cruella de Ville achtige deelnemers. De morgen waarop ook alle leerkrachten en passant hun verjaardag vierden volgens dit thema van de kinderboekenweek stond bol van verschillende activiteiten.

Naast een echte modeshow op de catwalk voor de jongste kinderen was er de mogelijkheid om lekker te dansen en bewegen op het nummer van kinderen voor kinderen “Gruwelijk eng”.

De groepen 5 t/m 8 presenteerden een act gebaseerd op een passage uit een kinderboek of gedicht aan alle oudere leerlingen. Elke leerling ging na afloop naar huis met een zelfgemaakt masker. Zo kan iedereen meedoen met het gemaskerde bal aan het einde van het kinderboekenfeest!

De kinderboekenweek wordt afgesloten op vrijdag 13 oktober. Daarvoor is er op donderdag 12  oktober van 18.30 tot 20.00 uur in de centrale hal van de school een boekverkoop met medewerking van boekhandel Marjan Houtman in Puttershoek. De hal is dan voor 1 avond omgetoverd tot een echte boekenwinkel. Grootouders, ouders en leerlingen waren van harte welkom om een nieuw kinderboek aan te schaffen.

Mooi moment om iedereen nog voor de Herfstvakantie aan het lezen te krijgen, want lezen is leuk en belangrijk!Deel dit bericht met je vrienden!