logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorleesvrijwilligers voor ouderen gezocht'
05okt 2017

Voorleesvrijwilligers voor ouderen gezocht

Taalontwikkeling en leesplezier is niet alleen maar weggelegd voor kinderen en jongeren. Ook voor ouderen is het belangrijk om te blijven ontwikkelen en te blijven lezen. Voor veel ouderen wordt dat op late leeftijd lastiger om zelf blijven te doen. Voorleesvrijwilligers zijn dan een zeer welkome gast!

De voorleesvrijwilliger bepaalt met de organisatie op welke locatie wordt voorgelezen, waar de behoefte ligt en of er voor een groep wordt voorgelezen of voor één persoon. Denk aan het voorlezen van de krant maar ook aan alle mooie boeken die de bibliotheek rijk is. Er zijn zelfs speciale boeken die voorgelezen kunnen worden voor mensen met dementie. Momenteel is er vooral vraag in Strijen en in ’s-Gravendeel.

Wie graag iets moois wil doen voor ouderen wordt van harte uitgenodigd om zich bij Helma Wagemakers op te geven als voorleesvrijwilliger. Dit kan door een e-mail te sturen naar hwagemakers@debhw.nl. Bellen naar de bibliotheek in Numansdorp kan ook via: 0186-653432.Deel dit bericht met je vrienden!