logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cursus Digisterker: aan de slag met de digitale overheid'
29sep 2017

Cursus Digisterker: aan de slag met de digitale overheid

Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Voor wie hier niet zo handig in is, biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard een vierdelige cursus digisterker in de bibliotheek.

In vier bijeenkomsten maken de cursisten kennis met werken met de digitale overheid. Ze leren handige informatie te vinden en hoe ze iets moeten aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijgen deelnemers te zien wat de overheid allemaal al over ze weet, zoals de opbouw van hun AOW. Er wordt ook uitgelegd hoe men een DigiD aan kan vragen en hoe deze DigiD gebruikt kan worden.

De cursus is voor inwoners van de gemeente Oud-Beijerland, Strijen, Binnenmaas en Cromstrijen die al met internet kunnen omgaan. Wie moeite heeft met internet adviseren we eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Vraag er naar in de bibliotheek.

Meer informatie

Deelname is gratis, maar er wordt eenmalig € 15,00 gevraagd voor het werkboek. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in kleine groepen van maximaal 6 personen.

Voor meer info kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de Bibliotheek via: activiteiten@debhw.nl. De cursus bestaat uit vier lessen van 2,5 uur en deze vinden plaats op een nader te bepalen datum en locatie.

Aanmelden

Aanmelden kan door het online aanmeldformulier in te vullen op www.debhw.nl of in een van de vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard.Deel dit bericht met je vrienden!