logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bezoek aan Bedrijvenpark Hoeksche Waard'
25sep 2017

Bezoek aan Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Zaterdag 23 september 2017 hebben de college-, raads- en commissieleden van de vijf gemeenten een bezoek gebracht aan Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord. Zij zijn ontvangen in het pand van Numafa Cleaning & Automation BV en hebben daar een presentatie met rondleiding gehad. Ook zijn zij bijgepraat over de laatste stand van zaken van het bedrijvenpark. Daarna hebben zij kennisgemaakt met de ondernemers die er gevestigd zijn of binnenkort gaan vestigen.

De college-, raads- en commissieleden maakten een rondrit over het terrein. Zij zijn op de bedrijfslocaties door de ondernemers ontvangen en kregen daar een korte toelichting op hun bedrijf. ‘Het is al weer even geleden dat we de college-, raads- en commissieleden op het bedrijvenpark hebben ontvangen. De vorige keer werd de grond nog bouwrijp gemaakt. Nu zijn er drie panden in gebruik en zijn er zeven reserveringen voor grond. Het is mooi dat we hen vandaag die voortgang van het bedrijventerrein konden laten zien.’, aldus Gert-Jan Metselaar, directeur Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Bedrijvenpark Hoeksche Waard is een gemengd bedrijventerrein in Heinenoord (gemeente Binnenmaas). Het bedrijvenpark is strategisch gelegen met het oog op Rotterdam en Antwerpen, havens en andere belangrijke bestemmingen. Er wordt 20 hectare grond uitgegeven. Zowel kleine als grote kavels zijn op het bedrijvenpark mogelijk, de omvang van de kavel bepaalt de ondernemer zelf. Op dit moment zijn er 4 kavels uitgegeven. Het bedrijvenpark is ideaal geschikt voor ondernemers in de sectoren transport, logistieke dienstverlening, groothandel, productie en techniek.

Gevestigde bedrijven Op dit moment zijn er drie bedrijven gevestigd en wordt er binnenkort een pand gebouwd op het bedrijvenpark;

  • Numafa Cleaning & Automation B.V heeft een kantoor met bedrijfshal gebouwd op een perceel van 5.500 m2.
  • Crematorium Hoeksche Waard is gebouwd op een eilandkavel van 2.400 m2.Naast de kavel is een parkeerplaats aangelegd van 1.700 m2.
  • Aqua Events heeft een pand gebouwd op 2.231 m2 grond en een reserveringsovereenkomst om in de toekomst het bedrijf uit te kunnen breiden.
  • Reftrade gaat een kantoor en bedrijfshal bouwen met op het buiten op het terrein opslagruimte. De nieuwbouw heeft een totaaloppervlakte van ca. 2.200 m2 en wordt gerealiseerd op een perceel van 6.000 m2 (bouw in voorbereiding).

Ontvangst bij Numafa Cleaning & Automation

Numafa Cleaning & Automation is sinds 1 januari van dit jaar gevestigd op het bedrijvenpark. In het
pand is ook Van Rennes Industrial Automation gevestigd. Ze werkten al nauw samen om klanten op
maat gemaakte oplossingen te bieden en nu de bedrijven samen in één pand zitten, is die
samenwerking nog intensiever geworden.

Het pand was de eerste dat in gebruik is genomen op het bedrijvenpark. Voor Bedrijvenpark
Hoeksche Waard was het dan ook een wens om de college-, raads- en commissieleden daar te
mogen ontvangen. Numafa wilde hier graag aan meewerken en heeft de bezoekers gelijk kennis laten
maken met hun internationaal opererende bedrijf. Iets dat in dank werd afgenomen door de
aanwezigen.Deel dit bericht met je vrienden!