logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21sep 2017

Eerste paal de grond in voor nieuwbouw Roodenburg Vermaatstraat

In de Roodenburg Vermaatstraat in 's-Gravendeel werd woensdagmiddag 20 september de officiële eerste paal geslagen voor een nieuwbouwproject dat in totaal 27 huurwoningen in de sociale sector omvat. Paul de Bruijn (directeur-bestuurder van HW Wonen) en wethouder Van Etten van Binnenmaas zorgden er gezamenlijk voor dat de eerste paal snel in de kleigrond verdween. HW Wonen realiseert op deze locatie 14 vierkamer en 13 driekamer eengezinswoningen.

Na de officiële handeling kregen de genodigden in het gezellige Restaurant Nonna nog een gebakje en een drankje aangeboden. De nieuw te realiseren huurwoningen zijn uiteraard een stuk ruimer van opzet dan de huizen die vroeger in dit deel van de Roodenburg Vermaatstraat stonden. Eerder dit jaar werden deze woningen 'ecologisch' gesloopt. Het metselwerk werd op de locatie gebroken waardoor er 'repac' ontstaat. Dit is een mengsel van gebroken bakstenen en betonpuin. Repac wordt onder andere gebruikt voor verharding van tijdelijke wegen en als fundering voor onder wegen. Deze repac gaat gebruikt worden als fundering onder de te realiseren 'parkeerkoffers', tussen de nieuw te bouwen woningen. Verder werden alle dakpannen van de sloopwoningen gebruikt voor verduurzaming van de woningen aan de overzijde van de straat. Al de dakpannen zijn dus hergebruikt. Bij de nieuwbouw gaat HW Wonen straks ook denken aan de vogels. Bij het leggen van de dakpannen gaat men bij de bouw straks per woning een zogenaamde 'vogelvide' plaatsen. Hierdoor kunnen de vogels (zoals huismussen) ook bij de nieuwe woningen weer onder de eerste rij dakpannen nestelen.

Parkeerruimte
In de Roodenburg Vermaatstraat komt straks aanzienlijk meer parkeerruimte dan in de oude situatie het geval was. Dit kan mede gerealiseerd worden omdat er iets minder huizen worden gebouwd dan er eerder stonden. Bovendien verdwenen de twee kleine, sterk verouderde seniorenwoningen. Op die locatie komen, naast een extra 'parkeerkoffer' in het midden van het project, nog extra parkeerplaatsen. De vroegere woningen in deze straat waren meer dan vijftig jaar geleden gebouwd en in die periode was er aanzienlijk minder autobezit dan tegenwoordig. De nieuwbouw zal de Roodenburg Vermaatstraat een nieuwe, frisse uitstraling geven. Gelijktijdig wordt nu het parkeerprobleem aangepakt. Als alles volgens plan verloopt zullen de woningen in het voorjaar van 2018 worden opgeleverd en verhuurd. BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam tekent voor de realisering van deze nieuwbouw. Voor meer informatie over dit nieuwbouwproject in 's-Gravendeel kan men altijd de website van HW Wonen raadplegen: https://www.hwwonen.nl/ Momenteel is al duidelijk dat er veel interesse is voor deze nieuwe huurwoningen in de sociale sector in de Roodenburg Vermaatstraat.Deel dit bericht met je vrienden!