logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagd overvliegspektakel Driestromengroep'
12sep 2017

Geslaagd overvliegspektakel Driestromengroep

Zaterdag 9 september 2017 werd tijdens de start van het Jubileumseizoen aan het begin van het Overvliegspektakel de speciale jubileumvlag gehesen. De vlag, die ter gelegenheid van het
50 jarig bestaan van de Driestromengroep is gemaakt, werd gesponsord door AWI Design uit Numansdorp.

Vanaf 12.00 uur vlogen de oudste meisjes- en jongenswelpen, de padvindsters, de verkenners en de zeeverkenners van De Driestromengroep over naar hun nieuwe spel-tak.

Het spektakel werd gehouden op het grasveld naast verzorgingshuis De Buitensluis in Numansdorp. Om te kunnen overvliegen naar hun nieuwe groep was een groot waterobject gebouwd waar de overvliegers hun vuurdoop kregen. De overvliegers moesten over het object heen zien te klauteren, waar zij aan het einde van de beproeving werden opgevangen door de leden van hun nieuwe afdeling. Een hilarisch moment waarbij niemand er zonder een nat pak van af kwam.

Behalve het waterobject werd ook de Vossen-Tienkamp in het dorp gespeeld. De vossen deden diverse opdrachten van schoenendart tot ballonscheren of een ei naar beneden gooien en zorgen dat het ei heel bleef.  Ook de hindernis en de stormbaan ontbraken niet.
De Driestromengroep kijkt terug op een bijzonder geslaagde middag ondanks dat het weer wisselvalig was en soms niet helemaal meewerkte. Het was een mooie start van het jubileumseizoen.

Een nieuwe activiteit staat alweer op stapel! De scouts maken zich nu op voor de volgende jubileumactiviteit. Dat is de Herfstmarkt op 28 oktober bij het clubhuis van De Driestromengroep aan de Veerweg in Numansdorp.Deel dit bericht met je vrienden!