logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Strijen tevreden over Dag van de Democratie'
12sep 2017

Gemeente Strijen tevreden over Dag van de Democratie

Zowel raadsleden als het college van burgemeester en wethouders, van de gemeente Strijen, is uitermate tevreden over de belangstelling tijdens de Dag van de Democratie. Er gingen zelfs stemmen op om als politiek en inwoners regelmatiger van gedachten te wisselen.

Tijdens de Dag van de Democratie, afgelopen zaterdag 9 september, was de publieke tribune tijdens het openbaar debat goed gevuld. Een kleine twintig inwoners waren ingegaan op de uitnodiging om deel te nemen. Verschillende bezoekers namen ook fanatiek deel aan de soms verhitte discussies. Anderen legden de raad zaken voor, die enorm leven onder de inwoners.

Enkele thema’s die tijdens het openbaar debat aan de orde kwamen gingen over: de nieuwe manier van onkruidbestrijding van straten en plantsoenen, het soms asociale verkeersgedrag in de gemeente, het tolvrij maken van de Kiltunnel en het meer betrekken van de jeugd bij het inrichten van speelplekken. Aan het slot van het openbaar debat werd geopperd om als raadsleden en inwoners vaker met elkaar in discussie te gaan.

De raadsleden keken ook tevreden terug op de bezoeken aan de wijken, die zij voor aanvang van het debat hadden afgelegd, om ideeën op te halen voor de bijzondere openbare raadsvergadering later die dag. Tijdens die ‘wijkschouw’ konden ze met eigen ogen zien hoe de gemeente er momenteel voor staat. Ook werden op straat diverse gesprekken aangeknoopt met inwoners.Deel dit bericht met je vrienden!