logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanvraag plaatsing openbare oplaadpalen in Korendijk'
30aug 2017

Aanvraag plaatsing openbare oplaadpalen in Korendijk

Gemeente Korendijk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft daarin een nieuwe stap gezet door plaatsing van openbare oplaadpalen mogelijk te maken.

Wethouder duurzaamheid Gerard den Boer: “We horen steeds meer geluiden in onze gemeente over het aanschaffen van elektrische auto’s. Daarom zijn we blij dat we kunnen mededelen dat mensen die wonen of werken in Korendijk nu de laadpalen zelf kunnen aanvragen.”

De openbare laadpalen zijn geen eigendom van de gemeente, maar worden geplaatst en geëxploiteerd door verschillende marktpartijen. Eén van deze marktpartijen is Allego, waar gemeente Korendijk nu een overeenkomst mee heeft gesloten.

Wethouder Den Boer: “We vinden het belangrijk om elektrisch rijden te faciliteren  en willen graag mogelijk maken dat elke bewoner, werknemer of bezoeker in Korendijk altijd en overal kan laden. Allego helpt ons hiermee.”

Eerste aanvraag is binnen

De eerste aanvraag voor een openbare laadpaal in Korendijk is al binnen. Allego gaat hiermee aan de slag. Als de aanvraag voldoet aan de gemeentelijke beleidsregels zal Allego inventariseren waar de laadpaal het beste kan komen te staan. Vervolgens wordt een voorstel neergelegd bij  de gemeente voor goedkeuring van de uiteindelijke locatie. Daarna wordt alles in gang gezet om de laadpaal te plaatsen.

Beter voor het milieu en onze gezondheid

Wethouder Den Boer: “Regionaal streven we naar 20% duurzame energieopwekking in 2020 in de gehele Hoeksche Waard. Met deze ambitie wordt gelijktijdig de hoeveelheid CO2 uitstoot gereduceerd. Elektrisch rijden bevordert deze reductie. Daarbij is het schoon, stil en zuinig. Zo draagt het bij aan het milieu en de gezondheid. De inwoners van gemeente Korendijk profiteren hiervan.”

Aanvragen voor openbare laadpalen kunnen worden ingediend via www.openbaarladen.nl/korendijkDeel dit bericht met je vrienden!