logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Entree van Puttershoek krijgt een nieuw gezicht'
19jul 2017

Entree van Puttershoek krijgt een nieuw gezicht

Gemeente Binnenmaas en projectontwikkelaar NCB Projectrealisatie BV hebben overeenstemming bereikt over de invulling van de voormalige locaties Haabo en het gemaal ’t Hooft van Benthuizen bij de kruising Molendijk/Schouteneinde in Puttershoek.

Wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en de heer Smid van NCB Projectrealisatie BV hebben op 13 juli jl. een zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst getekend ten behoeve van de samenwerking aan de herontwikkeling naar woningbouw. Met de realisatie van het nieuwbouwplan zal deze dorpsentree een mooie uitstraling krijgen.

Wethouder Van Etten en de heer Smid zijn bijzonder verheugd dat er nu een getekende exploitatieovereenkomst ligt. Een belangrijke stap, dé start voor de verdere woningbouwontwikkeling op deze prachtige locatie. “Dit plan zorgt voor een ingrijpende en tegelijkertijd noodzakelijke verbetering van de  entree van Puttershoek ter plaatse”, aldus wethouder Van Etten.

Gedifferentieerd woningaanbod

Het woningbouwplan ‘De Waterborg’ biedt drie woningtypes: watervilla’s, gemaalwoningen en appartementen. Bij de planontwikkeling is rekening gehouden met de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. Er is sprake van een gevarieerd woningaanbod voor onder meer gezinnen en senioren.

Mooie uitstraling en energiezuinig

De gemaalwoningen verwijzen qua uitstraling naar het oude gemaal. De watervilla’s krijgen in architectuur een eigen karakter en worden uitgevoerd met grote terrassen direct aan het water. Meer gericht op het Schouteneinde worden appartementen gesitueerd rond een hofje. De toekomstige bewoners kunnen genieten van woningen die zowel energiezuinig als comfortabel zijn. Door de oriëntatie op het water en de weilanden krijgen de toekomstige bewoners een prachtig uitzicht.

Informatieavond

Gemeente Binnenmaas en NCB Projectrealisatie BV zullen omstreeks half oktober een informatieavond organiseren. Tijdens deze avond worden belangstellenden geïnformeerd over de voorgenomen woningbouwontwikkeling. De datum voor de bijeenkomst wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Voor meer informatie over het project kan men terecht bij de gemeentelijk projectleider, mevrouw M. de Gelder, telefonisch te bereiken via 14 078 of per email: marielle.de.gelder@binnenmaas.nl.

Belangstellenden kunnen ook  op de hoogte blijven via facebook.com/dewaterborg.Deel dit bericht met je vrienden!