logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05jul 2017

Feestelijke oplevering nieuwbouw Julianastraat Puttershoek

Het was dinsdag 4 juli 2017 een feestelijke dag voor alle bewoners van de nieuwe woningen in de Puttershoekse Julianastraat. Dit voorjaar werden daar de laatste nieuwbouwwoningen opgeleverd. En daarmee was de nieuwbouw in de Juliana- en Wilhelminastraat afgerond. HW Wonen liet dit uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan en dus was er een buurtfeest georganiseerd met ondermeer een heerlijk buffet en muziek van DJ Richard Larsen.

Het weer werkte ook prima mee en onder een vriendelijke zomerzon lieten de vele bezoekers zich de hapjes en drankjes, het buffet en echte Hoeksche friet goed smaken. Dat was weer keurig verzorgd door de mensen van Zorgwaard/restaurant Nonna. Dankzij de muzikale bijdrage van DJ Richard (Larsen) zat de stemming er al snel goed in. Met de laatste oplevering kwam een einde aan de herstructurering van dit deel van Puttershoek. Net als in veel andere gemeenten/dorpskernen is in de Puttershoekse 'Oranjewijk' volop vernieuwd. Veel van de woningen in deze wijken dateerden van vlak na de Tweede Wereldoorlog. Het merendeel voldeed dan ook niet meer aan de hedendaagse wooneisen. Dit was dus in Puttershoek niet anders. In 2015 werd fase 1 van de nieuwbouw in de Julianastraat opgeleverd. Dit betrof twee mooie appartementencomplexen. HW Wonen ontwikkelde op deze locatie in het centrum van het dorp 15 reguliere huurappartementen en 29 groepswoningen voor Gemiva. Spring Architecten uit Rotterdam heeft 'getekend' voor een moderne, hedendaagse vormgeving.

Dinsdag 31 mei 2016 ontvingen de eerste bewoners van fase 2 de sleutels van hun woning. Fase 2 omvatte 11 ruime, zogenaamde patiowoningen, waarvan er zeven bestemd waren voor de verkoop. Hiernaast zijn er tevens acht eengezinswoningen gebouwd. De patiowoningen hebben allemaal voorzieningen op de begane grond, zoals de woonkamer en keuken, maar ook een slaap- en badkamer. De verdieping kon naar eigen inzicht worden ingedeeld. Ook de eengezinswoningen zijn ruim van opzet en hebben een eigentijdse uitstraling. Dankzij de nieuwbouw krijgt nu ook de Oranjewijk in Puttershoek weer een impuls, die de leefbaarheid en vitaliteit van de buurt naar een hoger niveau tilt. Zowel wethouder Van Etten van Binnenmaas als ook Paul de Bruijn, directeur bedrijfsvoering van HW Wonen, stonden daar in een korte toespraak bij stil. Inclusief de sloop van oude huizen heeft de herstructurering van dit gedeelte van Puttershoek een goede 4,5 jaar in beslag genomen. De nieuwbouw moet nu zorgen voor vele decennia woongenot.Deel dit bericht met je vrienden!