logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Start herinrichting Kaai na zomervakantie' Foto: strijen.nl
27mei 2017

Start herinrichting Kaai na zomervakantie

Zoals het er nu uitziet starten in de kern van Strijen na de zomervakantie de werkzaamheden voor de herinrichting van de Kaai. Wanneer alles volgens plan verloopt is het centrum vervolgens drie maanden later omgetoverd tot de ‘huiskamer’ van Strijen.

De werkzaamheden voor het nieuwe centrum van Strijen starten na de jaarlijkse Herfstmarkt, die dit jaar op zaterdag 2 september wordt gehouden. Wel beginnen de nutsbedrijven al voor de zomervakantie met hun werkzaamheden, zodat tijdens de uitvoering van het werk in september  niemand elkaar voor de voeten loopt.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Strijense Kaai nog voor de zomervakantie aan te pakken. Het onderzoek naar de haalbaarheid om eenrichtingsverkeer in te stellen in de Boompjesstraat, duurde echter langer dan voorzien. Verder bleek bij de aanbesteding dat het heien, om een veilige vlonder in de haven aan te kunnen leggen, meer kost dan het beschikbare budget. De komende weken buigt de gemeenteraad zich nog over de meerkosten.Deel dit bericht met je vrienden!