logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Strijen is een veilige gemeente'
19mei 2017

Strijen is een veilige gemeente

Uit de publicatie vandaag van de Misdaadmeter 2017, blijkt de gemeente Strijen gestegen te zijn naar plek 298. ,,Elke misdaad is er één teveel, maar gelukkig behoren we nog steeds bij de meest veilige plaatsen in Nederland,’’ aldus burgemeester Waaijer.

Zodra het slechts over kille cijfers gaat, worden mensen vaak op het verkeerde been gezet. Zeker wanneer het de eigen veiligheid betreft. ,,Laat ik voorop stellen dat elke inbraak of ander delict die onze inwoners ondergaan, er één teveel is. Maar ik vind hier een nuchtere benadering wel op zijn plaats. Dergelijke cijfers moet je in alle eerlijkheid natuurlijk wél relativeren. Vooral gelet op de bescheiden schaalgrootte van onze gemeente,” aldus Waaijer.

Gezien die bescheiden omvang van de gemeente Strijen, met zijn 8.800 inwoners, betekent één inbraak al dat in kille cijfers uitgedrukt de misdaad met 100% stijgt. Wat uiteraard een vertekend beeld geeft, als het jaar daarvoor er geen enkele inbraak was.

,,Het absolute verschil in Strijen is in werkelijkheid heel erg klein. Het belangrijkste vind ik daarom dat we nog steeds aan de goede kant van de streep zitten. Onze inwoners moeten zich veilig kunnen blijven voelen. Niet voor niets heb ik de afgelopen tijd gestreden voor weer voldoende blauw op straat in onze gemeente.”Deel dit bericht met je vrienden!