logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Elfjes in het Weegje'
13apr 2017

Elfjes in het Weegje

Roos
Mooi rood
Hij bloeit mooi
Vijftien rozen in een
Vaas

Dit is een Elfje, een gedicht van elf woorden, gemaakt door een inwoner van ’s-Gravendeel. Niks bijzonders zou je zeggen. Maar als je weet dat deze bewoner een maand geleden geen woord Nederlands sprak, sterker nog, geen letter van ons alfabet kende, dan sla je steil achterover.

Dinsdag 4 april 2017 was er het tweede Taaltrefpunt in het Weegje in ’s-Gravendeel. Zo’n 15 bewoners van het azc aan de Kilweg luisterden naar een enthousiaste presentatie over gedichten maken. En gedichten maken kunnen ze wel in Nigeria, Afganistan, Syrië, China, Irak, Mongolië, of waar deze dorpsgenoten ook maar vandaan komen.

Het was gezellig druk in de hal en diverse Seuters, op weg naar de tandarts, of bezig een boek te lenen, bleven verrast even staan luisteren.

Elke eerste dinsdag van de maand is er in het Weegje een Taaltrefpunt met als doel dat de dorpsgenoten van de Kilweg echte Seuters ontmoeten om hun pasgeleerde Nederlandse woorden en zinnen mee te oefenen.

Zij durven wel. En u? Schrijf in uw agenda: dinsdag 2 mei van 13.30 tot 15.00 u. Kom eens langs en laat u verrassen. Het Taaltrefpunt is een initiatief van Bibliotheek Hoeksche waard in het kader van Taalhuis HW in samenwerking met het plaatselijke azc.

Op donderdag 13 april worden docent B. Procee en twee deelnemers geïnterviewd op Radio Hoeksche Waard, om 19:15 uur.Deel dit bericht met je vrienden!