logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sleutels uitgereikt voor appartementen Dorpzigt in Zuid-Beijerland'
16mrt 2017

Sleutels uitgereikt voor appartementen Dorpzigt in Zuid-Beijerland

De GGZ-instelling Bavo Europoort, gespecialiseerd in psychiatrie, was op zoek naar een locatie om cliënten vanuit de beschermde woonvorm Idahoeve op het eiland Tiengemeten door te laten stromen naar meer zelfstandigheid.

Dorpzigt in Zuid-Beijerland is hiervoor een uitstekende locatie. De door HW Wonen gerealiseerde appartementen zijn recent opgeleverd en maandag 13 maart 2017 ontvingen de bewoners de sleutels. Daarnaast kregen zij allemaal nog een fraai boeket bloemen van HW Wonen.

Veel van de cliënten hebben tijdens hun verblijf in de Idahoeve op het bekende natuureiland Tiengemeten een netwerk opgebouwd. Zij werken bijvoorbeeld voor Natuurmonumenten op het eiland. Zuid-Beijerland ligt vlakbij, dus zij kunnen gewoon hun werk blijven doen. Daarnaast wordt er zoveel mogelijk aansluiting bij lokale initiatieven gezocht.

De multifunctionele boerderij Dorpzigt biedt sinds 2006 onderdak aan verschillende instellingen, zoals Zorgwaard, Careyn, Hospice Hoeksche Waard en de Bibliotheek. Er waren ook een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een kantoor van Welzijn Hoeksche Waard gevestigd, maar deze zijn recent verhuisd, dus was er ruimte over. In de vrijgekomen ruimten heeft  HW Wonen nu negen huurappartementen gerealiseerd voor de cliënten van Bavo Europoort.

Tijdens de werkzaamheden bleef het pand gewoon in gebruik. Aannemer Gebrs. Hooghwerff B.V. uit Strijen verzorgde de bouw en GBS Architecten uit Boskoop 'tekende' voor het ontwerp. De nieuwe appartementen zijn gevestigd in de voormalige boerenschuur, die uiterlijk zijn authentieke uitstraling behouden heeft.

Dorpzigt is volgens Rob van der Laan, teamleider van Bavo Europoort, een perfecte locatie: 'Wij waren op zoek naar een goede 'locatie', waar cliënten als groep zelfstandig kunnen wonen. De mensen kunnen hier in hun eigen levensonderhoud voorzien en werken. Het uiteindelijke doel is dat deze cliënten door gaan stromen naar nog meer zelfstandigheid.'Deel dit bericht met je vrienden!