logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Schoolproject Muziek op De Bouwsteen'
14mrt 2017

Schoolproject Muziek op De Bouwsteen

Op donderdag 9 maart 2017 is Showkorps Juliana het schoolproject 'Muziek' gestart.

Dirigent van het korps Andre Leer en slagwerkdocent Djuri den Tuinder lieten de leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van CBS De Bouwsteen kennis maken met koperen blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten.

De leerlingen die al lid van Showkorps Jong Juliana zijn lieten aan hun klasgenoten horen wat ze al allemaal op hun trompet, saxofoon of trom konden spelen. Na een korte uitleg over het ontstaan en gebruik van de instrumenten kwam het leukste deel van de muziekles, het 'zelf proberen'.

In kleine groepjes mochten de kinderen het spelen op een trompet, bariton of trom proberen. Zonder ooit les hierin gehad te hebben bleek dit niet mee te vallen. Daarom werden alle kinderen na de speciale les uitgenodigd om proeflessen te komen volgen bij het korps.

Na een aantal van deze proeflessen zullen de vorderingen aan familie, vrienden en andere belangstellenden tijdens een Mini-concert op zaterdag 15 april a.s. in Ons Gebouw ten gehore worden gebracht.

Heb je ook interesse in het samen muziek maken bij Showkorps Jong Juliana en wil je graag eens proberen hoe het is om een instrument te bespelen? Je hebt de lessen op school gemist?
Geef je dan uiterlijk 18 maart als nog op via secretariaat@showkorpsjuliana.nlDeel dit bericht met je vrienden!